Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Otvorenje studentskog radija Radio Sava u eteru

Počelo je! U srijedu, 23. svibnja bili smo svjedoci povijesnog otvorenja studentskog radija „Sava“! Uvodne riječi u eteru, praćene pjesmom „Lijepa li si“, proizvele su prelijep osjećaj u svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ove ideje. Nakon prvih dojmova, situacija se koliko-toliko smirila, i prvi gosti su već bili u eteru, objavljeno je na mrežnoj stranici radio „Save“.

Otvorenje radija slušalo je preko 400 ljudi, što je za jedan ovakav studentski projekt izvanredan uspjeh. Predstavljene su emisije koje ćete imati priliku slušati u tjednom programu u večernjem terminu. Bit će tu zanimljivih studentskih tema, od aktualnih zbivanja, glazbenih emisija, razbibrige i zabave svakog oblika, ali i emisija ozbiljnog i duhovnog sadržaja. To su: „Jedan na jedan“, „Amateri i zvijezde“, „Glazbena dominacija“, „Studentski vjeronauk don Damira Stojića“, „Trenutak za tebe“, „Šalim se“, „Duo caffe“ i „Treća smjena“.

Oni koji su slušali uživo preko live streaminga mogli su čuti dosta zanimljivih informacija vezanih za sam Studentski odbor Studentskog doma „Stjepan Radić“, koji je i inicijalni pokretač projekta „Radio Sava“. Voditelj Josip Tolić razgovarao je s koordinatoricom projekta Gabrielom Mitar i predsjednikom studentskog odbora Branimirom Milardovićem. Gosti su istaknuli kako je bilo potrebno prije samog emitiranja osigurati adekvatan prostor za studio i poboljšati zastarjelu informatičku infrastrukturu do određene razine. Tako bi se radio trebao slušati bez ikakvih zastajanja i prekida u svakoj studentskoj sobi. Upoznali su slušatelje s radom odbora, ciljevima koje žele ostvariti u budućnosti, kao i projektima koji su ostvareni ili su u fazi ostvarenja.

Nakon predstavljanja svih emisija i razgovora, u studiju radija Sava se skupilo petnaestak ljudi koji su na različite načine povezani s pokretanjem ovog radija. Gromoglasnim pljeskom su pozdravili odjavnu špicu voditelja Josipa Tolića i poželjeli radiju sve najbolje u budućem djelovanju.

Četvrtkom u 20.30 sati emisiju „Trenutak za tebe“ uređuje i vodi povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Ivica Budinšćak. U prvoj emisiji, vlč. Ivica je s mladima promišljao o značenju hodočašća, a ususret Drugom studentskom hodočašću u Mariju Bistricu, razgovarao je i s inicijatorom ovog projekta, Miroslavom Smetiškom, iz Udruge zagorskih studenata.

Post je objavljen 25.05.2012. u 11:16 sati.