Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Izlozba LD. Kozala, Rijeka

Kategorija: Kalendar događanja

Izložba LD Kozala

Tema je odabrana uoči obilježavanja Europskog dana parkova, 24.05., kako bi svih podsjetila na važnost zaštite prirodne i kulturne baštine čime osiguravamo kvalitetu i raznolikost krajobraza te pridonosimo životu u zdravijem okruženju.

//////////////////////////
Večeras, srijeda, 23.05.2012. u 19:30 sati, u galeriji Filodrammatika biti će otvorena izložba Likovnog društva "Kozala" Rijeka pod nazivom "Oaza mira i ljepote“.


Tema je odabrana uoči obilježavanja Europskog dana parkova, 24.05., kako bi svih podsjetila na važnost zaštite prirodne i kulturne baštine čime osiguravamo kvalitetu i raznolikost krajobraza te pridonosimo životu u zdravijem okruženju.

Izložba radova društva realizirana je u suradnji s Odjelom gradske uprave za kulturu Grada Rijeke, a ostaje otvorena do 31.05. i može se razgledati svakog dana od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.







LIKOVNO DRUŠTVO

KOZALA



Izložba

OAZA MIRA I LJEPOTE



galerijski prostor

Filodramatike

23.05.-31.05.2012

LIKOVNO DRUŠTVO KOZALA

Likovno društvo «Kozala» je sljedbenik grupice likovnih zanesenjaka koji su se davne 1946. godine okupljali pod krovom Guvernerove palače da bi stvarali, uživali u svijetu kista i boja, ali i družili se...

Društvo je opstalo do današnjih dana, zahvaljujući upravo tom nepresušnom stvaranju i želji za zajedničkim izlaganjem, darujući svojim sugrađanima djeliće osobnog viđenja likovnog doživljaja.

Više od 65 godina traje mijena raznolikih izričaja, sklonosti i stremljenja samozatajnih ili pak, eksponiranih autora. I svi su oni, tražeći svoje mjesto pod suncem, radili uporno gradeći svoj izraz, neprekidno se educirajući, bilo u zanatskom ili idejnom poimanju, uživajući u magiji pripadnosti istom ili sličnom svijetu.

Osim zajedničkih nastupa, članovi organiziraju vlastite samostalne izložbe i sudjeluju na mnogim manifestacijama likovnog karaktera ne samo u gradu, regiji, županiji, već i van Republike Hrvatske, promičući ime svoga grada u svim sredinama. Znatan broj pohvala, priznanja i nagrada oplemenjuje njihova nastojanja da predoče svoja viđenja, svoj doživljaj svijeta i pruže to tkanje svim poklonicima ljepote.

...jer, svi mi znamo da je ljepota u oku promatrača i da je naše samo ono što smo drugima dali...

http://www.likovno-kozala.hr

Izlažu:

Borivoj Bukva

Josip Grce

Doris Janković

Željka Kružić

Jasna Levak

Nada Peranić

Dunja Radetić

Gordana Režek

Ivana Režek

Mirjana Šestan


/////////////////////////////////////////////////////////




Post je objavljen 23.05.2012. u 09:12 sati.