Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-kupjak

Marketing

2009. godina ukratko

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak 2010 godinu su proveli vrlo aktivno. Nije bilo ozbiljnijih intervencija ali su članovi društva bili aktivni na vježbama, natjecanjima, protupožarnoj preventivi, radnim akcijama i radovima na održavanju vozila i opreme. U nastavku teksta izdvajamo najvažnije aktivnosti.
15. veljače dobivamo dojavu građana o požaru stambenog objekta u Kupjaku na k. br. 106. Na intervenciju izlazimo s 6 članova i vozilom. Požar nije uzrokovao veću materijalnu štetu te se vraćamo u spremište.
U periodu mjeseca ožujka prikupljeni su protupožarni aparati u vlasništvu DVD-a koji se kod članova društva nalaze u kućanstvima te su zajedno s ostalim aparatima u spremištu i vozilu predani ovlaštenom serviseru na redovan servis.
17.travnja predsjednik društva Nikola Jakovac i dozapovijednik Igor Špoljarić zajedno s članovima DVD-a Ravna Gora i ostalim vatrogascima iz Primorsko goranske županije izgradili su spomen križ i odali počast poginulim vatrogascima na Kornatima.
U mjesecu travnju smo i ove godini započeli s vježbama za djecu i mladež i pripremama za predstojeća natjecanja.
18. travnja članovi društva vrše čišćenje hidrantskih šahti provjeru hidrantske mreže u mjestu. Uočeni su mnogi nedostaci od kojih su najznačajniji hidranti koji su nestali i ventili koji su se zapekli i ne mogu se otvoriti. O istom je napravljen zapisnik koji je poslan Općini Ravna Gora i poduzeću Komunalac iz Delnica.
9. svibnja učestvujemo na združenoj vatrogasnoj vježbi VZO-e Ravna Gora u Ravnogorskoj Kosi s vozilom i sedam članova te izvodimo vježbu gašenja požara automobila pjenom i izvlačenje ozljeđene osobe iz automobila.
26.svibnja s odjeljenjem djece i mladeži nastupamo na memorijalu u Plešcima. Djeca su bila 9 od 13 ekipa, a mladež posljednja od ukupno 8 ekipa. Ovdje treba dodati da smo se pripremali s odjeljenem djece i za županijsko natjecanje u Kostreni ali je dio djece iznenada obolio te smo morali odustati.
4.lipnja na potoku u Leskovoj Dragi operativni članovi vrše vježbu ispumpavanja vode pomoću motorne pumpe Rosenbauer i provjeru tlačnih cijevi. Vježbi prisustvuje 6 članova.
14. kolovoza nastupamo na 8. rokovskom vatrogasnom natjecanju za djecu i mladež u Klani s odjeljenjem djece gdje osvajajmo odlično 5. mjesto od ukupno 13 ekipa.
27. kolovoza organiziramo izlet za djecu i mladež u zvjezdarnicu u Rijeci.
Tijekom mjeseca kolovoza i rujna uvježbavamo odjeljenja A i B članova za nastup na županijskom natjecanju.
3. listopada nastupamo s članovima A na županijskom vatrgasnom natjecanju na Krku gdje mora se priznati nismo ostvarili značajniji rezutat.
29. studenog od člana društva dobivamo dojavu o poplavljenim strojevima u pogonima pilane Viprom u Kupjaku. Na intervenciju izlazimo s 3 člana, vozilom i pumpama Honda i Rosenbauer. Ispumpavanje traje 2 sata nakon čega vršimo pospremu i povratak u spremište.
U mjesecu prosincu izvršeni su preventivni pregledi dimovodnih kanala i elektro instalacija u kućanstvima na području Kupjaka. Na sve nepravilnosti vlasnici su usmeno upozoreni.
Krajem mjeseca prosinca sedmorica operativnih članova kojima je istekao liječnički pregled upućeni su na novi pregled te su isti uspješno obnovili.
22. prosinca po dojavi od strane vlasnika i Zapovjednika VZO na k. br. 117 u Kupjaku s dva člana izlazimo na požar dimnjaka. Požar je manjeg opsega i vrlo brzo je stavljen pod nadzor i potom ugašen.





Post je objavljen 15.04.2011. u 17:29 sati.