Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fit4life

Marketing

Koliko je doručak važan? Što jesti za doručak, a što ne?



Preskakanje doručka

Kada preskočite doručak, šećer u krvi padne ispod normalne razine, a vi žudite za hranom i osjećate pad energije. I opet dolazite u napast da uzimanjem jednostavnih ugljikohidrata brzo dobijete energiju. Jednostavni ugljikohidrati će izazvati momentalno povećanje razine šećera u krvi, a organizam će odmah kompenzirati dodatno opterećenje šećerom. Višak šećera se pretvara u mast.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, 70% smrtnosti u Europi uzrokovala su tri faktora: dijabetes, karcinom i kardiovaskularne bolesti. 50% tih bolesti uzrokovano je LOŠOM PREHRANOM!

Doručak na bazi ugljikohidrata

Kada ujutro pojedete jednostavne šećere (zašećerene rafinirane žitne pahuljice, bijeli kruh, tost, krafne, pizze, slanac, kava, sokovi, itd.), oni će momentalno izazvati nagli porast razine šećera u krvi, a organizam će zauzvrat kompenzirati dodatno opterećenje šećerom. Šećer koji se ne iskorištava za energetske potrebe pretvara se i sprema kao mast. Posljedica to ga je smanjenje razine šećera u krvi i želja za još ugljikohidrata. Taj se ciklus ponavlja još 2-3 puta tijekom dana. Ovaj začarani krug jedan je od razloga nastanka velikih zdravstvenih problema i dodatne tjelesne težine

Uravnotežen doručak na bazi proteina

Takav nas doručak opskrbljuje svim vitalnim nutrijentima i energijom bez nepotrebnog povećanja razine šećera u krvi. Pomaže nam izbjeći ovisnost o namirnicama prepunim šećera tijekom dana. Na taj način apetit ostaje pod kontrolom, žudnja za ugljikohidratima (grickalice, čokolada, kolači, loši slatkiši, bezalkoholni napitci, itd.) se smanjuje i organizam za dobivanje energije koristi nešto vlastitih zaliha masti.

Domagoj.

Post je objavljen 14.05.2012. u 08:36 sati.