Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

KUTINA IMA NAJVIŠE VATROGASACA

KUTINA

Unatoč krizi i nedostatku financijskih sredstava vatrogasci su i dalje oslonac sigurnosti građana Kutine. Vatrogasci, članovi društava u Vatrogasnoj zajednici Grada Kutine prošle su godine u gašenju požara i ostalim intervencijama spasili imovinu vrijednu 9 milijuna kn.", izvijestio je Željko Uzel, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Kutine na primanju kojeg je gradonačelnik priredio uoči blagdana sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca.U Vatrogasnu zajednicu Grada Kutine okupljeno je 20 DVD-a, jedan inudstrijski DVD i jedan DVD u gospodarstvu te Javna vatrogasna postrojba Grada Kutine. Ukupno su u zajednicu učlanjena 1834 vatrogasca. Prošle godine vatrogasci su gasili 63 požara te su bili na 33 tehničke intervencije, a zbog suše evidentirano je i više od 200 prijevoza pitke vode za škole i građane.Željko Uzel podsjetio je na uspješan rad s mladima i na odlične rezultate na vatrogasnim natjecanjima te stalnom školovanju i vježbama vatrogasaca kako bi uvijek bili spremni pomoći i zaštiti građane i imovinu.

Image and video hosting by TinyPic

Gradonačelnik Davor Žmegač čestitao je vatrogascima njihov blagdan i zahvalio na odličnim rezultatima. „„Sustav vatrogastva i protupožarne zaštite u Kutini je zaista na vrlo visokoj razini. Kutina kao grad ima najveći broj DVD-a u županiji, ima dvije profesionalne postrojbe. Sve to jamči visoki stupanj zaštite građana. Zahvaljujem svim vatrogascima na radu, suradnji i trudu."
Gradonačenik Kutine podsjetio je kako je iz Vlade RH najavljeno da će država za četvrtinu smanjiti izdvajanja za škole i vatrogasce. Izrazio je uvjerenje kako će u suradnji s vatrogascima Grad Kutina naći odgovor na taj težak financijski udar na škole i vatrogasce. Na kraju primanja vatrogasci i gradonačelnik pozvali su Kutinčane da budu posebno oprezni kod radova na otvorenom i paljenja na poljoprivrednim površinama. Zbog suše na početku godine zabilježen je porast broja intervencija na otvorenim površinama.…. portal53

Post je objavljen 03.05.2012. u 16:47 sati.