Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

ŽUPANJSKI VATROGASCI OBILJEŽILI 125 GODINA SVOG DVD-a

ŽUPANjA

Skromno su u svome vatrogasnome domu članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Županja obilježili 125 godina rada, održavši ujedno godišnju skupštinu. - Iako smo stručno osposobljeni, iako smo i lani nabavili novu osobnu opremu, stanjem vozila nismo zadovoljni, no nadamo se kako će osnutkom Javne vatrogasne postrojbe i ti problemi napokon biti riješeni - istaknuto je na skupštini, na kojoj je o radu u 2011. izvješće podnio zapovjednik DVD-a Županja Zlatko Jemrić. A da su oči vatrogasaca, osobito onih mlađih, i dalje uperene u JVP Grada Županja, za što je Grad Županja krajem prošle godine dobio potrebnu suglasnost i krenuo u osnivanje, potvrdio je iznova predsjednik DVD-a Petar Župarić.

- Imali smo nedavno sastanak u gradu, kojemu su nazočili predstavnici Županijske vatrogasne zajednice, Centra 112, ali i tvrtke Sladorana, na kojem je taj naš značajni gospodarski subjekt ponudio suradnju u obliku proširenja postrojbe pri Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Naime, postrojba od 13 profesionalnih vatrogasaca mogla bi biti proširena s 5-7 osoba, s time da bi oni to financirali. Napravili bismo ugovor i Sladorana bi dala cjelokupnu tehniku, tako da toj tvrtki više ne bi trebala vatrogasna dežurstva jer bi ona bila organizirana u sklopu JVP-a Grada Županje - pojasnio je Petar Župarić.

Da je JVP Županji nužan potvrdio je i Antun Jelić, županijski vatrogasni zapovjednik.
- Na području PP Županja lani je bilo 47 požara na otvorenom, što je značajno povećanje u odnosu prema godini ranije, kada je bilo 14. Broj požara na cijelom našem području lani je bio iznimno velik, a nažalost, čak su četiri osobe poginule i tri ozlijeđene. Unatoč tome, o nama i našim naporima slabo se piše - požalio se Jelić, naglasivši da je županjskom DVD-u otegotna okolnost i činjenica što se izlazi na intervencije na autocesti. - Govorio sam, i to opet činim, vatrogascima je potrebna i stručna, psihološka pomoć nakon intervencija u prometnim nesrećama - dodao je Jelić. Antun Jelić je Stanku Prepuniću uručio spomenicu za 40 godina dobrovoljnog vatrogastva. Između ostalog, diplomu je primio i najmlađi županjski vatrogasac, Ivan Gagulić, čiji je otac Marijan također dugogodišnji vatrogasac.…. slavonija live

Post je objavljen 03.05.2012. u 12:00 sati.