Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojakreativnost9613

Marketing

NOVA ZBIRKA PJESAMA DENIS KOŽLJAN " KOLAJNA UD VERŠI"








Dragi moji blogeri i poštovaoci mog rada i djela, zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas da je danas, 2.05.2012. , kao digitalna knjiga, dakle e-knjiga, izašla moja četvrta samostalna zbirka pjesama pod naslovom "KOLAJNA UD VERŠI"...Isključivo je pisana čakavicom, tj.pisana dijalektalnim narječjem i moj je poklon Istri i Gradu Puli. Pjesme kojih ima oko sedamdesetak, popraćene su ilustracijama, podijeljene u nekoliko cjelina i mislim da će Vam biti zadovoljstvo čitati, tim više što nA KRAJU KNJIGE JE I BESEDARNIK tje kazalo riječi.

Zahvaljujem se uredniku digitalnih knjiga, gospodinu Nenadu Grpcu i recenzentu, istarskom pjesniku Denisu Kontošiću!

Knjigu ćete moći skinuti ako mišem kliknete na slijedeći link:

http://www.digitalne-knjige.com/kozljan3.php




Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

Drago nam je da vas možemo obavijestiti da je na portalu www.digitalne-knjige.com objavljena još jedna nova digitalna knjiga.

Knjigu "Kolajna ud verši", Denis Kožljan, predstaviti ćemo vam ...uz pomoć izvoda iz recenzije knjige koji je u Vorihi, dvajsetak dan prija Vazma napisao 2012. lita Denis Kontošić, prof.ing.

U INAT GLOBALIZACIJI

Ča reć, nego da se potrudila naša Denis. Ma jušto napro. Pokazala je i dokazala svoju veliku ljubav prema rodnen kraju, prema Istri, prema roditeljima, fameji, užoj i široj.

Mogli bi sada lamentirati, ulaziti u analizu napisanoga, secirati, stavljati pod mikroskop, mogli bi analizirati način i stil izražavanja. Mogli bi tražiti poetske stilove i svrstavati, komentirati način pisanja i ukalupljivanja tema u pjesničku formu. Mogli bi pokušati uvesti malo modernosti u i zražavanje, mogli bi se dodvoravati vječitim kritizerima i uvaženim kritičarima… No, nećemo ništa od toga, jer naprosto nije potrebno. Denis zasigurno nema pretenzija težiti svrstavanju uz bok ili rame nekakvim velikim pjesnicima, velikim književnicima. Zašto bi to niti pokušavala? Ona piše što osjeća, ona piše kako zna, ona čini veliku stvar. Naprosto, ona se pridružila krugu čakavskih pučkih pjesnika koji žele spašavati čakavštinu, našu domaću besidu. Svjesna je da kako naši stariji pomalo umiru, tako gredu za njima i beside, da se polako, ali sigurno, smanjuje i fond naših domaćih besid. Televizija, internet i sva ostala pomodarstva, donose novi stil, donose globalizaciju, a zatiru regionalni kolorit.

Upravo i stoga, svaki je doprinos dobrodošao. Biti lokal-patriota danas, kada EU briše granice, kada svi postajemo jedna velika obitelj, sa svim pozitivnim i negativnim obilježjima udruživanja, čak je i poželjno. Ili bolje rečeno: nismo protiv udruživanja, ali svoje ne damo, odnosno zapustit i zaboravit ne smijemo. U inat globalizaciji bit će i dalje naši napori, u inat globalizaciji pisat će i Denis neumorno svoje nove stihove.

Stoga, bravo, Denis! Ima nas puno Istrana ili Istrijana, kako kemu milo, ali svi ne pišemo. Netko to ne zna, netko ne želi niti mari za to, netko bi možda i htio, ali ne stigne. Pridružila si se krugu čakavskih pjesnika, ljudima koji na domaćoj besidi izražavaju svoje misli, pišu o svom kraju, o događajima i stvarima najčešće djetinjstva ili mladosti, kada je selo još uvijek bilo pravo selo, kada je i grad manje bio grad. Svi mi tako pokušavamo nešto vrlo dragocjeno sačuvati za buduća pokoljenja, prenijeti s koljena na koljeno, uručiti mlađim naraštajima kao najdražu dotu. Ponekad nalikujemo Noi u prevelikoj želji da u arku nakrgamo ča više tega da bi se škapulalo i pensan da nidan ninemu nima ča za to zamirit.

Ča reć, nego da je uva "Kolajna ud verši" donesla na arku čuda srebra i zlata, lipih naših domaćih besid, lipih našit teplih hipi našega kraja, naše starine.

Denis Kontošić

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/kozljan3.php, te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Ta knjiga je kao i sve naše dosad objavljene knjige besplatna za osobno
korištenje, a preuzeti je možete samo i isključivo na stranicama našeg portala.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na
našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book
Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno
važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i
digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu
www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni
kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/

Kontakt:

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40






Post je objavljen 02.05.2012. u 11:39 sati.