Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diogenovabacva

Marketing

Rigoletto – 4


AY CARMELA

A sad još malo fast forward. Ravno do dana današnjih. Recentna zbivanja: ekstremna desnica najavila okupljanje (''Međunarodnu nacionalističku konferenciju''), pa povuci-potegni: okupit će se - neće se okupiti. Nešto je na kraju ipak kao bilo...



Najinteresantniji dio je ovaj puta bila snažna reakcija, nekada u našim krajevima nezamisliva.



Milanović zabranjivao. Građanska akcija priredila antifašistički kontraprosvjed (koji je nagnao neke da u navali ponosa Zagreb prozovu ni pet ni šest nego ''nepokorenim gradom'').



Na kraju se oglasio i Josipović, podržavši zabranu i posebno istaknuvši nešto važnije od same zabrane; a to bi bila, kaže, jednodušnost hrvatskog društva da fašizmu kaže NE. To mu je bilo najvažnije naglasiti: da se radi o debeloj manjini. Podsjetit ću da sam i sam bio napadan kad sam ustvrdio da postoji ustaška zmija. Ona zaista postoji, ona nije opće prihvaćena i nije dio naše dominantne kulture i tradicije, ali moramo znati da ona postoji i u svakom trenutku moramo biti spremni na nju odgovarajuće reagirati.



Nije li to lijepo kako smo u aprilu 2012. i kao društvo i kao službena RH već jednodušno na strani boljih tekovina civilizacije?



Post je objavljen 25.04.2012. u 23:42 sati.