Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusfraba

Marketing

Macadamia Natural Oil: Healing Oil Treatment

Iako sam već pisala o Macadamia Natural Oil liniji proizvoda i dala osnovne informacije o proizvodima, sada se želim osvrnuti na proizvode koje i sama koristim. U međuvremenu su došli još neki proizvodi, poput novog češlja i kreme za kovrče, ali o tome nekom drugom prilikom.

Od proizvoda koje sam isprobala iz ove linije, osobni favorit mi je Healing Oil Treatment.



1. Što je to?
Healing Oil Treatment je terapeutsko ulje namijenjeno njezi svih tipova kose, a osobito je pogodno za suhu i oštećenu kosu.

2. Što obećava?
Ulje intenzivno njeguje kosu, čini je glatkom i olakšava raščešljavanje. Nakon nanošenja, kosa je izuzetno glatka, podatna i sjajna. Brzo se upija, kosu ne čini teškom i ne masti. Prirodna UV zaštita produljuje trajanje boje i smanjuje njeno izbljeđivanje. Smanjuje vrijeme sušenja kose za 40-50%.

3. Kako se koristi?
Ulje je moguće koristiti svakodnevno, a može se nanositi na mokru ili suhu kosu. Također, ulje možete koristiti samo na vrhovima kose ili po cijeloj njezinoj dužini jer je neće zamastiti. Nanesite malu količinu ulja na dlanove i protrljajte, a zatim ravnomjerno rasporedite po kosi/vrhovima.

Healing Oil Treatment može se koristiti s drugim proizvodima za regeneraciju (npr. možete ga pomiješati sa vašom maskom za kosu ili regeneratorom), te se može umiješati u kozmetičku boju ili druge kozmetičke preparate radi njihove bolje apsorpcije, učinkovitosti i postojanosti. Kod bojenja kose, nanesite ulje na kosu prije bojanja - ovo će pospješiti upijanje boje i reakciju kose. Zatim dodajte malo ulja u mješavinu boje (ukoliko koristite pakiranje na pumpicu- istisnite 2 puta), dobro pomiješajte i nanesite uobičajenim postupkom. Dodavanjem ulja u boju ćete postići veći sjaj boje i dubinu.

5. Što je još dobro znati?
Ovdje se ne radi o čistom ulju makadamije, već o proizvodu koji sadrži ulje makadamije i argana, te još neke dodatke. Osim ovoga, postoji čitav niz ulja za njegu kose na tržištu (Moroccanoil, Marrakesh Oil). Prethodno spomenuta ulja nisu isto što i Macadamia Healing Oil Treatment, već se razlikuju po sastavu (ali i cijeni).

MOJE ISKUSTVO

Ovo je jedan od onih proizvoda za koje kada jednom čujete, jednostavno ih morate imati. A kada ih jednom imate, više se ne sjećate kako ste živjeli bez njih.

Miris. Ulje ima intenzivan miris koji se meni osobno vrlo sviđa (čak se i mom dečku sviđa kako miriše kupaona i moja kosa nakon korištenja). U kosi se zadržava tek neko vrijeme. Mnogi ga uspoređuju sa parfemom Angel.

Tekstura. Ulje je rjeđe teksture i treba pripaziti kod doziranja jer brzo "izleti" van iz bočice. Također je vrlo masno i mazivo, treba ga vrlo mala količina za jako dugu kosu (manje od zrna graška) i traje vrlo dugo. Brzo se upija.

Osjećaj. Obožavam ovo ulje i koristim ga redovito i na mokru i na suhu kosu. Iako volim pretjerati sa količinom, nikad mi nije zamastilo kosu ili napravilo rezance od nje. Ulje zagladi kosu i čini je mekanom i sjajnom, kosa je jednostavno ugodna na dodir. Doista ubrzava sušenje kose, što mi je vrlo bitno jer imam gustu i dugačku kosu koju sušim i po pola sata. Ako mi ostane nešto ulja na dlanovima, namažem njime ruke i osjećaj je nevjerojatan - potpuno glatke ruke. Otkad ga koristim, kosa mi je u puno boljem stanju i izgleda lijepo i njegovano, a ja se puno bolje osjećam zbog toga.

Pakiranje. Staklene (ne plastične!) bočice od 10, 30 i 125 ml. Pakiranje je doista privlačno, podsjeća me na palme i kokose.

Cijena: Preporučena maloprodajna cijena iznosi 10 ml = 35 kn, 30 ml = 80 kn, 125 ml = 240 kn.

ZAKLJUČAK

Ovo je definitivno moj najdraži proizvod za njegu kose općenito. Kada bih morala odabrati samo jedan proizvod iz Macadamia Natural oil linije, bilo bi to upravo ovo ulje. S njim kosa izgleda lijepo i njegovano, lijepo miriše. Proizvod dugo traje, kvaliteta odgovara cijeni - vrijedi svake kune. Preporučam ga svima, osobito ljudima čija je kosa suha i često tretirana bilo bojom ili toplinom. Koristim već drugo pakiranje i namjeravam kupiti ponovno.


Post je objavljen 25.04.2012. u 12:39 sati.