Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Titanic

'Titanic je savršena alegorija za današnji svijet i to je razlog velikog uspjeha i interesa za temu Titanica ' - misli James Cameroon .

Dan , dva nakon što sam se zapitao tu na fejsu , o Titanicu, gledao sam emisiju na National Geogrphicu i Cameroona kako mudro zbori. Kao da je čuo moje pitanje i , eto , dade odgovor. Još je on to... i detaljnije objašnajvao ; kako su oni razredi u brodu , kao i slojevi u društvu , kako i tu ima nepravdi ; kako i nas u društvu vode kao što su vodili i brod - u sudar sa santom ...Uglavanom : potvrdio je ono što sam i sam naslućivao _ ima u slučaju Titainca doista nešto proročkoga i opominjućega ! Pred sam Prvi Svjetski rat se desila ta tragedija - na početku stoljeća , koje će donjeti još mnoštvao ratova, uništenja i prijetnji . Titanic je doista simbol cijelog svijeta koji ide u propast . Titanic je opomena svietu koji juri bez Boga !

Milostivi Bog nekad, naizgled nemilosrdno , dopusti tragedije da se dese, kad ljudi žele biti previše samostalni i kad idu bez Njega. Nekad dozvoli grube opomene da bi oni koji prepopznaju te opomene našli izlaz.

Izlaz - Spas- je u Spasitelju - Isusu . Treba Njemu doći u molitvi predanja , treba se njemu početi ,moliti i spriječiti havariju vlastitog života , ako već ne možemo utjecati na društvo .

A ako se udružimo s drugim vjernicima u crkvu , ili pristupimo nekoj već postojećoj , možemo nešto malo utjecati i na smjer kretanja društva oko nas .

Možda to i nije utješno , možda nam to ' malo ' izgleda premalo, ali ako primjenimo alegoriju Titanica i tu dosljedno - malo bi bilo dovoljno . Da je smjer kretanja bio samo malo drugačiji - santa se mogla izbjeći .

Ne treba potcjenjivati male razlike , jer ne znamo koliko velike preomjene mogu donjeti .




Post je objavljen 22.04.2012. u 21:12 sati.