Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pingvich

Marketing

Tragom tvog života

Image and video hosting by TinyPic

Bila si sretna. Imati sreću znači imati sve. Uvijek nasmijana, pozitivna, nosila si se sa svakidašnjim životom.
Najednom, u crnom danu si oboljela. Mlada, premlada.
Dugo si se liječila. Predugo. U takvoj teškoj bolesti izvirale su sve tvoje vrline. Bila si izuzetno odvažna, hrabra. Čim ti je zdravstveno stanje bilo bolje na licu ti je zasjao osmijeh, radost. U tebi je postojala vrlina iznad ljudskih poimanja. Hrabrila si nas iako je tebi bilo najteže.
Tako, jednom zgodom dok si bila na liječenju u dnevnoj bolnici, medicinska sestra je rekla starijem bolesniku koji je trebao dobiti transfuziju krvi: ''Kad vas pozovem, odmah dođite.'' Bolesnik odgovara: ''Doći ću, ali nemojte me zvati za vrijeme OBEDA!''. Sestra: ''Bila vama OBEDA ili ne, morate odmah doći!''. Tada je malo zastala i upitala: ''A što je to vama OBEDA?''.
Takvom si pričom zaklanjala svoje bolne trenutke s kojima nas nisi htjela žalostiti. Bila si nam svima uzor. Mene si uvijek poticala . Napisala si pismo o meni gdje među ostalim pišeš: '' Mogla si biti sumorna, mračna, ljuta, beskorisna, stara, tužna i malena. Ali, ne. Odlučila si biti mudra, pustolovna, staložena i pametna. Čudna strast je u tebi. Znaš što je ljepota tišine i sunčevog sjaja, tajnovitost mraka, bistrina zraka, miris kuša i lavande, tiha snaga zemlje.''
Svojim si načinom postojanja utkala stazu obasjanu sjajem zvijezda. Odlučila sam živjeti život tvog sna.
Kada zaželim biti kraj tebe, duboko zaronim u dušu i tu si ti, skrivena, zaštićena. U toj ranjenoj duši pronašla sam tvoju poruku: ''Život je kao kapula. Skidaš listove i često zaplačeš.''
Danas sam ti napisala pismo, o tebi i za tebe. Napisala sam ti i dvije pjesme. Kažem ti: ''Brinem se o tvom sinu.'' A što da me nema? Tko bi ti donio na grob upravo narančaste cvjetove koje si tako jako voljela?
Kad bi samo znala… kad bi samo mogla znati… koliko te volim.



Silvana Milić


Post je objavljen 19.04.2012. u 14:38 sati.