Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krule

Marketing

Švecki standard

Švedska ili u našem narodu poznatija kao Švecka...prekrasna zemlja...bar po dokumentarcima i gospodarskim izvještajima "Svjetske banke" ("Svjetska banka"? - kaka glupost. Nigdje poslovnice nemaju a drmaju cijelom zemaljskom kuglom....to je posao!). Nema majko, kakav god dokumentarac gledaš o toj Šveckoj, uvijek sve ka u Raju. Ako je kod nas jabuka zelena, kod njih je još zelenija, ako je crvena, kod njih je još crvenija, ako je kod nas mala, kod njih je velikačka ka lubenica. Narod fin, obrazovan, radišan, ne pije (pustimo detalje) a zemlja bogata naftom i rudnim bogatstvima...pa kad to sve sabereš, dobiješ onu našu poznatu
- "Boktejebo štot je švecki standard!"
Mi da živimo ka Švedi, nas bi mrtve svako jutro brao kamion komunalnog društva zajedno sa smećem, al sva sreća taj švecki standar daleko od nas pa još imamo šanse za život. Ono što je mene prepalo ka dvocjevka vepra u kukuruzu, je vijest koju sam pročitao a glasi da Švecka ukida papirnati novac. Da, Švecka ukida papirnati novac. Piše tamo dalje da ako Šved bude nešto kupovao, da će Šved sve da plati karticom. Papirnati novac? - štoj to? Sad po novom dakle neimanje novaca u papirnatom obliku isto spada pod "švecki standard" (to je jedini švecki standard koji i mi imamo u Rvackoj – nitko para nema). Ovo da ispričam mojima u Lici, rekli bi da sam se i najeo i napušio bunike. Komentari bi bili
Ukinli novce??? Mali, prestande se drogirat...otat droga načela mozak ki crv šljivu!
Nebi im ni zamjerio jer pomalo ni sam ne razumijem potrebu za ukidanjem papirnatog novca osim kao sredstva za selekciju među ljudskom populacijom. Aj zamislite da takvo pravilo (da ga jebem) uvedu kod nas u Rvackoj? - A? Aj zamisli?
- Kume?
- Ooooooo gdjes kumašine?
- Evo žagam nekva drva, jebem mater svoju, nego da te priupitam nešto?
- Pitaj kume.
- Imaš možda pesto kuna do petka? U petak mi plaća pab tja vratijo u petak?
- Kume, imam al ti nemerem dat.
- Štoooo? Da nisi bolestan?
- Nisam bolestan neg imam al nemerem dat, nema šanse.
- Što je bilo jebemgaja???
- SDP ukinijo novac...pa sad ja novaca imam al sve na ovoj...kako je zovu ono...da, kartci.
- Načem?
- Kartci kume.
- Pa dajm kartcu!
- Nemerem
- ?
- Zapljenjena!
- Banka zapljenla?
- Jok, još gore.
- ?
- Žena!
I tako kum osta bez 500 kuna sa kojima je planirao preživjeti do petka kad bi svom pajdi, što bi on rekao "vratijo". Ko ima para živjet će, ko nema...nit će posuditi od kuma nit će živit. Aj rec da nije tako? Mi u Rvackoj imam narodne običaje među koje spada i posuđivanje novaca ili ti para...aj majci, kako ćeš sad posudit? Niiiikakoooo. Jebat ja cjelu tu skandinaviju i njihove standarde. Ukinut im treba i ono malo sunca što im svjetli pa nek u mraku provode svoje standarde a pivu im treba dići na 140 eura po flaši...pa pjevajte borbene. Pa kudto sve ide u pičku maternu? Sad će to od njih vidit blentavi Norvežani pa i oni uvesti taj standard. Neće proći po godine onda će i Švabo vidit da to postoji pa će i Švabo uvesti to pravilo...e onda ga moš jebat, što Švabo uvede to odma uvode svi. (Švabo da uvede da od sutra hodaju na rukama, sutra bi svi hodali na rukama). Na kraju će to onda doći i kod nas, a kad to dođe kod nas...ka što sam i reka, onda će nas mrtve brati kamioni komunalnog društa.
Da "ukinut papirnati novac"? Već vidim kako će to biti u svadbama...bend "Izbijeno oko" udara narodnjake...2 harmonike tuku sve u 16...kum poteže za novčanikom i u rebro od harmonike stavlja karticu...!?!?!?!?!?!?
O ukinlo Švecku dabogda!!! Neću da čujem više za Švecku!


Post "SVECKI STANDARD":
  
pollcode.com free polls 



Post je objavljen 17.04.2012. u 17:40 sati.