Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berinidnevnici

Marketing

Barenje



Eto, možda bi se samo na trenutak moglo ući, u misli nekog od zavodnika, na nivou pravog Casanove, koji ima samo jedno na pameti, znati zbariti neku trebu. Eh da, BARENJE.
Zašto se uopće to tak zove ?
Ne treba sada ulaziti korijenje, ali uglavnom riječ je o stereotipno prihvaćenom žargonizmu, koji je netko jednom pljunuo, a većina prihvatila, bez pogovora.

Pa da vidimo:


1. Odabir žrtve

Gleda okolo, kao Jastreb, kruži u potrazi za nečim zanimljivim. Traži nešto što će mu zapet za oko, u smislu simpatija, figura, pokreti, a možda ima i interesantan glas, pa će ga privući infra zvukom. Na kraju pronalazi savršenstvo po njegovom izboru.

2. Prilaženje

Kako prići ? Recimo neki manje duhovit ulet tipa: „Poslat dečka s kojim je došla doma, jer je crtić prošao“ ili nešto stereotipno i opće poznato: „Čestitke gospođi majki i ocu“, „Skidanje zvijezdi s nebeskim lojtrama“. Probat, recimo, zakeljiti joj se odozada, na guzove, s misli da dobro pleše, pa pokušavat uhvatit njezin ritam, pri tom joj sasvim malčice pokleknut koljena, pa ju hvatat u slobodnom padu. A moguće ipak razmisliti o nekoj konzervativnijoj metodi: osmijeh-ruka-ja sam.

3. Neformalni razgovor


Pokušavanje ispipavanja teritorija, nalaženje zajedničkih interesa, tipa: tenis, teretana, bodypainting. Ili možda oboje volimo botaničku prehranu (vegetarijanci), a tu je i nešto što ćemo moći zajednički napraviti, npr, glinene skulpture, upisat imena u srce na drvu, itd. Za kraj ostat u iščekivanju, da će i druga strana ponuditi nešto smisleno kazati, osim sramežljivog smiješka ili kolutanja očima.

4. Formalni dio – broj

Očekuje se da ćeš imati svoj komunikacijski uređaj kod sebe i odmah ukucati, a što ako ne ? Hoće li posuditi salvetu i penkalu od konobara, pa zapisati. Možda će tražiti olovku za oči ili ruž od njezine prijateljice, pa pažljivo zapisati broj na ruku. Ili pak samo pružiti vizitku, s napomenom, da postoji i mail, ako je telefon isključen.

5. Nastavak blebetanja


Pokušava svoju duhovitost iskazati, baca pojmove iz enciklopedije, prepričava viceve dana svih portala, gata bolje od ćorave ciganke, koja bulji u šalicu upravo ispijene kave, a o njegovom horoskopskom znaku i podudarnosti s njenim zna barem desetak dodirnih točaka u kojem se nadopunjuju. Sve to samo ne bi li dokazao svoju superiornost i načitanost, kao da je pojeo bobicu znanja, uz obvezno gestikulaciju rukama, prema uzoru na utopljenika, šamarajući okolinu i rušeći tacne u prolazu.

6. Pokušaj stapanja s njom

Oh upravo je došla neka stvar na kojom mogu zajedno zaplesati, a on opijen mirisom njezina parfema, pokušava istog identificirati šnjofajući njezin vrat. Nakon toga proba jezikom polirati caklinu njezinih zubiju, a ako se caklina pretvori u ponor, uspio je.

7. Daljnji koraci

Sumira sve dosadašnje korake i gleda je li žrtva samo za baciti pod Pisanice ili pak za neku ozbiljniju vezu. Proučava detaljnije njezine kretnje, a budući tijek razgovora odaje hoće li se samo poigrati ili će se možda ipak, još koji puta vidjeti, pa će se to nešto pretvoriti u onu zajebanu stvar zvanu ljubav….


Post je objavljen 05.04.2012. u 06:37 sati.