Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Mikroblogging

Twitter. Statusi na Facebooku. Pintrest. Tumblr. Sve putuje tome da vijesti skrati. Što sam shvatio da u posljednje vrijeme i nije tako loša stvar.

blog, blog


Za sve one koji me prate na Facebooku ili Twitteru (a vidim moglo bi vas biti i više) znaju da sam u posljednje vrijeme tamo aktivniji nego ovdje. Ne zato što mi se ne da pisati, nego zato što sam primjetio da mi nema smisla i da je potpuni gubitak vremena prevoditi ili smišljati vlastiti tekst kada imate negdje puno bolje sročeno to isto. Da ne spominjem stvari poput coyrighta, plagiranja ili jednostavnog ”ta je vijest stara godinu dana”. O tome da za cijeli post puknem samo objašnjenje od jedne rečenice i link neću ni govoriti kako mi se čini smješno. Pa, ima priča koje sam htio linkati, ali mi se čnilo bezveze da stoje solo u duljem formatu. Dupliranje, gubljenje vremena i takoto...

Pa kako ni sve žene nisu isti materijal za knjigu (Beatrice je inspirirala pola Danteovog opusa, Ava K... pa nadamo se ništa) tako ni svi postovi nisu za objavu. I duuuuuugo vremena sam razmišljao kako da pokrenem ovaj blog, jer je preočito da sam, kako je izjavio Junac, poput Meritasica: nitko nije siguran jesam li više živ. I onda mi je sinulo. ”Pričekaj da se tako skupi nekoliko spomenvrijednih linkova, pa napravi kratki tekst i objavi na blogu.” Osim što neću ovdje zakrčiti promet kao na nekim portalima koji objavljuju svoje preglede tjedna (što je dupliranje već objavljenih stvari) i time umjetno pumpaju svoje posjete, sve što ovdje objavim bit će prvi puta na ovom blogu. A osim toga možda sad i obratite pozornost na multimedija boks u kojem objavljujem spotove i obavezne kino posjete.

E sad, postavio mi je netko pitanje: pa neće li se onda obrnuto raditi dupliranje na Twitteru i Facebooku? E pa hoće, no to su mjesta na kojima sve prolazi brzinom munje pa mislim da nitko neće ni primjetiti da je nešto uduplo. Attention span tamo traje jednako dugo kao i... oooo, look, something shiney!

Ne brinite, to neće prorijediti moje ionako već rijetke postove u kojima će te čitati moje baljezgarije i osobna mišljenja u duljem formatu. Samo ću i ovdje približiti onaj dio moje internet persone koji obitava na drugim internetima. Onima koji su iritirani tim zum-bum-slam-bam brzim tehnikama neću ići na živce jer će u neku ruku količina skupljenih informacija biti kao moj normalno velk post. Testna vožnja, što kažete? Prvi pokušaj ide krajem ovog tjedna.

Pozdravno, Ribac.

Post je objavljen 26.03.2012. u 09:24 sati.