Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/blackberry

Marketing

Malo o proljeću
Evo, došlo nam je i proljeće!
Ajmo sad one klasične rečenice koje se nađu u svakom proljetnom sastavu koji moramo pisati u školi:

Proljeće nam kuca na vrata, okićeno veličanstveno lijepim cvijetovima, noseći u rukama pregršt ljubičastih ljubičica i nevjerojatno prekrasnih jaglaca dok joj iz kose viri poneka bijela, rosom opijena visibaba..
Blagi vjetrić tiho puše i nosi divno mirisne latice sa tek netom propupalih stabala koja se u prepunim alejama razmeću svojim divnim, mirisnim i lijepim cvijećem, tako opojnih boja.
Vjetar pleše valcer sa slatkim malim ptičicama koje su izašle iz svojih malenih, toplih gnijezda da bi se malko poigrale na tako zapanjujuće toplom proljetnom suncu.

I to je ono što nastavnici žele da mi napišemo!!! Što ako ja napišem:

Od svog tog smoga i dima iz automobila digla se magla i prekrila cijeli moj kvart, tako da sam za proljeće saznala tek kada sam upalila Google?! Tratinčice i ljubičice u parku rano ujutro su izgazili i ispišali psi. Rado bih izašla vani i divila se nepostojećim trešnjama u cvatu, ali sam se, eto, prehladila jer su tri celzijeva stupnja. Ljudi se vesele i uživaju u suncu tako da pišu statuse o tome na fejsbuku.

Hoće li mi reći da sam pogrešno napisala sastav ili će mi samo dati manju ocjenu?
Mislim, stvarno, što misle oni? Mi nismo generacije bosonogog djetinjstva već ona ovisnika o fejsbuku. N ato su se već trebali naviknuti...
Ma, tko još misli da je odlazak u park i druženje s prijateljima ljepše od dopisivanja na chatu i igranja igrica?! Bože, njega treba odmah strpati u ludaru! Ma, kakvu ludnicu, u zatvor, zajedno sa ubojicama, silovateljima i Sanaderom! Tko je on da nas tu sada prosvjetljuje? Neka odbaci život i nabavi kompjuter, kao i svi drugi.

Post je objavljen 21.03.2012. u 10:37 sati.