Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maison

Marketing

Useljenje

Ljudi moji, san je postao stvarnost. yes
Već dva tjedna živimo u novoj kući i lagano se privikavamo na tu činjenicu.

Krajem prosinca priključeno je grijanje, i podovi su se osušili do kraja siječnja, kada smo krenuli s postavljanjem parketa.
Planirali smo useliti malo ranije ali onda smo čekali majstore za vrata, majstore za lajsne, i sve ostale finese koje se trebaju napraviti prije useljenja.

Ja sam još čekala sudoper skoro dva mjeseca, koji je stigao par dana prije samog useljenja.

Uglavnom, sve je završilo, uselili smo za jedan vikend, sve je više-manje namješteno i mi smo presretni. Kako su u kući dva stana, zajednički suživot za sada funkcionira odlično.

Još trebamo napraviti finalno s nadzorom završno izvješće, to nikako da skupimo sve papire i riješimo. Ulijenili smo se :)

Što se grijanja tiče, dobili smo prvi račun koji obuhvaća razdoblje od kad je grijanje počelo pa sve do 13.2., i on iznosi 1300 kn po stanu. To obuhvaća iznos za dva mjeseca u kojima se kuća grijala više manje stalno.
Dobili smo sada i paušalne iznose koje ćemo plaćati narednih mjeseci od 335 kn/mj. Za sada ne mogu govoriti o nekakvoj prosječnoj potrošnji niti cijeni, vidjet ćemo za par mjeseci.

S toplinskom izolacijom smo izuzetno zadovoljni, stan se jako brzo zagrije, dok smo na poslu ne grijemo, ako je vani sunce onda je u stanu jako toplo jer imamo puno staklenih površina (bit će veselo ljeti, već vidim).

Općenito sam jako zadovoljna svojim raznoraznim odabirima, što podnih obloga, što sanitarija, pločica, kuhinje itd.

Naravno, uočene su stvari koje smo mogli bolje riješiti, i neke stvari koje uopće ne valjaju.
Trenutno me najviše živcira što umivaonik i pipa uopće nisu kompatibilni i kad perem ruke dodirujem umivaonik previše. Kao da je pipa prekratka, ili da je rupa za pipu na umivaoniku predaleko probušena. Čini se kao sitnica ali zbilja nije u svakodnevnom životu. Planiramo prvo kupiti onaj mali produžetak za pipu, a ako to ne upali, kupit ćemo s novu s vremenom.
Na to me nitko nije upozorio a zbilja nervira.
Također, pritisak vode u svim pipama i tuševima, pogotovo tuševima, je bio očajan.
Nadzor je tvrdio da je u redu i da trebam kupiti novu glavu za tuš, te smo dva tjedna živjeli u tom uvjerenju (ono kad se tuširaš a gel za tuširanje se neće isprat nikako..o pranju kose da ne pričam).
Dok jučer nije došao vodoinstalater, zavrnuo dva ventila u šahtu, i sad sve funkcionira kako treba! Sva sreća, jer nije ugodan osjećaj kad ti je muka što se moraš ići tuširati.

No dobro, to su sve zbilja sitnice koje se daju popraviti.
Jedna od veći stvari koje nas smetaju a nisu tako lagane za riješiti je zvučna izolacija – nije ništa strašno, ali između stanova se čuju viši glasovi, potezanje stolica i tako neke stvari..za sada me to ne smeta, to čujem samo navečer kada je sve tiho, ali svejedno sam očekivala da se apsolutno ništa neće čuti pa me ovo malo iznenadilo.
Bojler je prilično bučan i jedva čekam da ga zatvorimo u neki ormar (žao mi je što nemamo kotlovnicu).

Okoliš smo za sada zasipali kombinacijom šljunka (ispred kuće) i zemlje (iza kuće), poravnali, i to je za sada to dok se ne skupi novac za postavljanje ploča, ogradu i ostalo.

Mislim da smo svi skupa toliko iščekivali to useljenje da nam se sada sve ovo što se dešava podrazumijeva... stalno nam dolaze prijatelji, kuhamo, spremamo, sestra i ja uživamo kao prasice u svojim novim divnim kuhinjama, jednostavno smo jako sretni što je doba gradnje iza nas i što konačno živimo svoj san – doslovce – jer posljednje tri godine ovo je bio san, maštarije u našim glavama.

Naravno, puno je još tu posla, ali ništa više nije hitno. Sad smo unutra, sve je laganini i život je odmah ljepši.

Kuhinja prije..
Image and video hosting by TinyPic

Kuhnija poslije cerek
Image and video hosting by TinyPic

dragi detalj.. vrata od špajze
Image and video hosting by TinyPic

p.s. Kamena, pao je prvi roštilj na terasi. Mali, električni, al ipak roštilj party
bit će još fotkica..

sretan

Post je objavljen 15.03.2012. u 14:57 sati.