Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kudpitomacanka

Marketing

Dobrodošli na blog KUD-a "Pitomačanka" iz Pitomače

Poštovani posjetitelji našeg bloga!


Članovi KUD-a "Pitomačanka" žele Vam dobrodošlicu. Želja nam je da na našem blogu pronađete sve potreben informacije o nama i našem KUD-u. Također ovdje ćemo objavljivati sve naše aktivnosti, razne nastupe i gostovanja. Želimo Vam ugodan boravak!

Povijest KUD-a „Pitomačanka“ iz Pitomače

KUD-„PITOMAČANKA“ iz Pitomače osnovano je 1985 godine, a osnovale su ga naše bake i majke. Društvo je dobilo ime „Pitomačanka“ jer su u počecima u njemu bile samo žene Pitomačkog kraja. Kako je društvo bilo sve aktivnije pristupaju mu i tamburaši,mladi i školska djeca. Društvo je imalo i Dramsku grupu koja sa smjenom generacija bude ugašena. Sada brojimo oko četrdesetak članova sa tamburašima.
Nastupali smo u Rumunjskoj,Bugarskoj,Kanadi,SAD-u,Mađarskoj i širom lijepe naše Hrvatske. Pored pjesama i plesova našeg Pitomačkog kraja izvodimo i starogradske plesove. Velika nam je želja okupiti što više mladih kako bi im naše najstarije članice ( baka Marta i baka Marica) prenijele što više starih običaja i pjesama da se starina našega kraja ne bi zaboravila.
Post je objavljen 14.03.2012. u 19:38 sati.