Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berinidnevnici

Marketing

Brijačica



Eto našao sam si frizerku po svojoj mjeri. Bio sam prisiljen tražiti dalje, pošto me moja stara, već dva puta uredno odjebala, zbog nekih teta s viklerima i folijama na glavi. Ja bi, po njenoj zamisli, trebao u oba slučaja čekati još kojih sat-dva vremena, jer tetama mora ispričati sve što se desilo od zadnji puta, pošto se nisu vidjele već tjedan dana. Priče im najbolje sjedaju dok su pod kapom, jer su tada usmjerene samo prema govornici i ne diraju ih zvukovi sa strane. Mislim ok, posao, ali možda je mogla primijetiti, da sam joj uredno ostavljao po 10-20 kun napojnice, bez iznimke – ne radi se o hvalisanju. Inače, stvarno je imala jako puno posla, oko moje frizure, jer sam uvijek tražio da mi izvlači pramenove, minimalno u tri boje i to isključivo na foliju, a nikako ne na kapu. Okvirno moje friziranje, zajedno s omotavanjem ručnika i vrata traje maksimalno petnaest minuta. I to u onim ekstremnim slučajevima kada svratim sasvim neobrijan, pa jednostavno ne može razlučiti sama, gdje mi je granica zulufa. Tada joj, u glavnom, malo pojasnim s kažiprstom. Naime nisam od onih likova koji voli bit Zulufarić s dlakama do pupka.
U međufazi traženja konačnog staništa, uletio sam u jednu lokalnu radnju, gdje me jedan djevojčurak posjeo na stolicu i počeo obrađivati s brijačim aparatom, koji od samog početka nije baš ulijevao neko povjerenje, jer je ispušta neke čudne zvukove u stilu plućnog bolesnika na izdisaju. Plovila ona tako mojom kosom, međutim on umjesto da skida redove kose, ostavlja neke čudne brazde. Lupka ga ona, trese ne bi li se malo probudio, a on sve tiši. Skine ona meni nekako dlačice s otprilike pola glave, kad li on utihne do kraja. Ona se odmah snašla, pa mi ga uvalila u krilo zajedno sa šrafcigerom i onako nevino upitala:
Možete li vi ovo popraviti ?
- Ma svakako, kako ste li samo znali, da sam upravo ja ovlašteni serviser brijačih aparata, baš za ovu kinesku nikad-čuo marku.
Osmjehnu se i rekoh: Ne nažalost te joj vratim mrtvaca.
A onda ćete se morati snaći negdje drugdje – kaže ona, bez imalo srama.
Eh seko lutko, s ovom pank frizurom nema šanse da ustanem sa stolice, a kamo li da izađem iz ove radnje.
Ajte vi lijepo škarice, pa na ruke odradite drugu polovicu.
Sigurno su vas u školi prvo učili ručni rad, a tek kasnije negdje privikavali na ovu sofisticiranu tehniku brijačih aparata.
Nekako me na kraju ipak očerupala, a ja joj dadoh novaca kao za duplu cijenu frizure, jer je ručni rad uvijek skuplji.
Na kraju sam eto ipak uz malo traženja naletio na frizerku koja mi sasvim odgovara.
Nova Mačka bila kooperativna od prve minute, ukrotila dlačice bez previše dodatnog pojašnjavanja, a još kada sam vidio, da Frizeraj ima nakeljene sve sličice mojih omiljenih kartica, ljubav je pala na prvi pogled.
Zbilja simpatično biće bijaše novopečena Frizerka, ovako lijepih crta lica, predivnih crnih divnih obrva i lijepih svijetlih očiju, koje su se skrivale iza dobro dizajniranih očala. Malo me doduše čudno pogledala, kada sam ju zamolio da me očešlja na razdjeljak, ali se na kraju i taj začuđeni pogled pretvorio u zavodljiv osmjeh popraćen biserno bijelim zubima.
Na kraju sam još dobio i vizitku, tako da se drugi put mogu najavit. No da,primijetio sam da se u zadnje vrijeme moraš kod frizera najavljivati baš isto kao i kod doktora. Imam neki blagi osjećaj da će ovo biti malo dugoročnija suradnja.


Post je objavljen 11.03.2012. u 08:10 sati.