Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/globesumarska

Marketing

STUDENTSKA KAMPANJA ZA ISTRAŽIVANJE KLIME

• Sudjelovati će studenti iz cijelog svijeta (Norveška, Češka i Hrvatska) u procesu istraživanja i ispitivanja lokalne klime te dijeleći svoja otkrića na globalnoj razini. Surađivati će do 10 škola iz svake škole, po dvije u paru.

• Sastoji se od učenja, aktivnosti, događanja, i istraživačkih ispitivanja, te promicanja znanosti i međunarodne suradnje između studenata i znanstvenika.

• Usredotočiti će se na poboljšanje razumijevanja klime na učeničkoj razini i njene razlike u odnosu na vrijeme, kao i voditi ih kroz proces klimatskih istraživanja pomoću GLOBE materijala i protokola.

• Opći ciljevi su znanstvena ispitivanja uz pomoć (stručnjaka) znanstvenika, razviti međunarodnu suradnju oko istraživačkih projekata te integrirati u nastavni plan i program, kao i razviti znanje svaka o drugoj zemlji.

• Svaki par škola raspraviti će o tome što bi moglo biti zanimljivo za klima-projekt u njihovom području. To može biti projekt u kojem možete usporediti razvoj klime na dva područja

Održati će se po jedna radionica svake godine na kojoj će se naučit osnovne znanstvene metode u GLOBE protokolima, dendrokronologija i dendroklimatologija.

• Učenici će naučiti kako se mogu koristiti godišnji prstenovi (godovi), koji nam mogu reći nešto o lokalnoj klimi, te kako se godišnji prstenovi mogu koristiti za određivanje dobi. Učenici će obavljati mjerenja na lokalnim stablima gledajući već srušena stabala ili bušeći jednu drvenu jezgru.

• Zajednički projekt (prijedlog) je korištenje godišnjeg hoda godova debla u klimatskim istraživanjima (dendrokronologija i dendroklimatologija).

Uzorkovanje


Oprema za proučavanje stabalaPost je objavljen 08.03.2012. u 12:57 sati.