Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/humko

Marketing

Humus - prirodno gnojivo

Vrijeme je gnojidbe vinove loze i voćaka te sadnje. Humus crvenih kalfornijskih glista je izrazito pogodan jer omogućuje bolji rast, a time i urod, te veću otpornost na bolesti i sušu. Prilikom proizvodnje u humus dodajem mljeveni vapnenac (kalcijev karbonat) koji smanjuje kiselost tla, te ga tako poboljšava i omogućuje bolji razvoj biljke. Kao hranu za gliste osim stajskog gnoja koristim i kurh i karton (celuloze) tako da je humus prerađen isključivo iz prirodnog i ekološkog materijala. Prije pakiranja humus se prosijava kroz sito tako da je sipke građe te se može koristiti za sve vrste presadnica i lončanica.
Prošle godine sam i sam koristio humus pri presađivanju sadnica povrća i dobio povoljne rezultate: biljke su lakše podnjele sušu, bile su otpornije na bolesti, a plodovi su bili brojniji i veći.
Humus sam koristio i kao folijar (prehranjivanje preko lista) za vanjsko cvijeće i sobno bilje. Rezultat je bio veći broj cvijetova i duži vijek trajanja (folijar se dobije tako da se razmoči šaka humusa na 10 l vode, ostavi 24h da odstoji, a zatim zaliju biljke).
Humus crvenih kalifornijskih glista NE MOŽE ni u kojoj mjeri naštetiti biljakama jer je to čisto prirodno gnojivo.


Post je objavljen 05.03.2012. u 20:00 sati.