Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/putjednostavnosti

Marketing

Škaklja me... proljeće :)

Uhvatio me nemir, škaklja me ispod kože, teško mi je sjediti na mjestu, titram. U glavi se kovitlaju ideje i želje, mišići mi viču za aktivnošću, pluća žele svježi zrak, koža vjetar i sunce.

U meni se budi proljeće. Budi se ili se već probudilo, ali još nije probilo van.

Vjerujem da se i zemlja sada tako osjeća. Možda to zapravo i osjećam škakljanje ne u sebi nego u zemlji oko sebe. Škakljanje probuđenog korijenja koje se sprema poslati prve zelne izbojke na površinu. Škakljanje unutar sjemenki koje se isto bude, u kojima bubre klice, i evo ih - probijaju opne, polagano kreću put sunca i zraka. Mislim da cijelu zemlju ludo škaklja i vjerovatno se veselo smije od toga.

Tako je i moje raspoloženje prštavo i nasmijano.

I ova kišica danas - tako blaga, tako ugodna, mlaka, poput laganog tuša kakvim se često ujutro razbuđujem dok mi kapi klize niz tijelo, odnose sanjivost i razbuđuju mogućnosti.

Ovu zimu sam sanjala svoj vlastiti mali eko vrt. Čitala sam, inspirirala se, upijala ideje i iskustva. Ideja je pomalo rasla poput klice u sjemenki, i sada se probila van privučena suncem i toplinom. I sada me škaklja želja da se čim prije uhvatim posla, da počnem sijati i saditi, da moje vlastite biljčice otvore svoje listove...

Uzbuđena sam od proljeća i novog života koje nosi, i mogućnosti koje su otvorene na sve strane.

Dobro nam došlo!

Post je objavljen 01.03.2012. u 14:47 sati.