Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmks

Marketing

Kapetani, timunjeri i skiperi iz vatrogasnog doma DVD-a Mladost


„Diverso-impex“ tvrtka za obuku pomoraca iz Splita, već dugi niz godina u suradnji sa DVD-om „Mladost“ iz Kaštel Sućurca u prostorima njihovog Vatrogasnog doma organizira nastavu i praktične vježbe za pomoračke specijalnosti popularno nazvanih „Breveti“.Nakon niza zajedničkih aktivnosti na opremanju učionica, servisa, poligona za vježbe došlo je do značajnog novog projekta.

DVD „Mladost“ ustupio je prostor , a „Diverso“ financirao uloživši značajna sredstva u nabavku opreme za „Simulator upravljanja plovilima“

U sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Dana Grada Kaštela sutra 28. veljače u 13:00 sati upriličit će se svečana promocija novog najsuvremenijeg uređaja ovakve vrste na Hrvatskoj obali Jadrana. Gosti iz Grada Kaštela, splitskih ustanova i gospodarstva, Županije splitsko-dalmatinske, kao i predstavnici medija imat će prilike vidjeti ili se okušati u upravljanju svim vrstama brodova, od nekoliko stotina tisuća tona BTW dugih 300 m, pa sve do upravljanja najobičnije jedrilice.

Imali smo čast sa vlasnikom Kap. Tomislavom Ševarom obići taj za nas obične smrtnike „svemirski brod“ i ostali zadivljeni...

Horizont upravljačke kabine predstavlja pet golemih TV ekrana ispred stola sa instrumentima i svega onoga što ima na „pravom“ kapetanskom mostu. Kroz mogućnost 12 specijalnih računarskih programa upravljač simulatora prolazi sve kušnje od vožnje po bonaci do valovitog mora koji tjera na „morsku bolest“ , a pri tom vozeći pored otoka i susreta sa drugim plovilima od onih najmanjih do feribota.

Tako vozeći stičeš dojam da si zaista skiper najbržih glisera i jedrilica… ili upravljač najvećih kruzera ili tankera.



Post je objavljen 27.02.2012. u 09:14 sati.