Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/catwoman009

Marketing

Oni nas truju

Ipak me savjest natjerala da objavim dio pisma koje sam upravno napisala jednom od prijatelja blogera. Ne tvrdim da sam u pravu što se tiče iznesenih pretpostavki temeljenih na osobnom ( dakle, subjektivnom ) iskustvu, samo osjećam intenzivnu potrebu podijeliti to s vama, štogod vi na to rekli :

" A što se Dukatovog, Meggle ili bilo kojeg za trgovine prerađenog mlijeka tiče, kao osteoporozičar primijetila sam da me strašno ujutro bole leđa ( baš kralješnica ) ako se naveče napijem tog mlijeka ili pojedem jogurt. No, kada jedem domaće sir i vrhnje, ili ukiseljeno mlijeko čak u dvostrukim količinima od ovog tvornički obrađenog, ne osjećam nikakve tegobe. Nijemci za sebe rade super zdrave sireve, kupili smo jedan tipa trapist u Kauflandu, namijenjen njemačkom tržištu, baš sam ga se najela navečer, bio je neodoljivo fin, a i bila sam znatiželjna što će reći leđa. Nisu ni pisnula. Inače smijem jesti samo biljne sireve iz trgovine, mliječni mi strašno potenciraju te karakteristične bolove. Vjerojatno vade kalcij iz mlijeka, a za probavu mlijeka se dodatno troši kalcij iz organizma, pa ukoliko ga nema u mlijeku, onda si u minusu. Ne reagiraju tako drastično svi organizmi, samo već oboljeli, no - sigurno na duge staze šteti i zdravima.

Isto tako primijetila sam poslijednjih mjeseci da inozemni detergenti ( npr. Henkelovi : Ariel, Perwoll, Bref ) razvijaju izrazito jak i škodljiv miris, dok domaći ne. Mislim da nas truju svojim proizvodima, kao i Kinezi što stavljaju ftalat u svoju plastiku. Vjerojatno si i ti već primjetio tipičan smrad kineske plastike, čak i klima uređaji im tako smrde.

Znam da bi me na blogu proglasili najparanoičnijom osobom, zato o tome neću tamo pisati, i catman misli isto, no - ja vidim da na ostale mirise nisam osjetljivija, nego baš te. Znači da nije promjena u mojoj senzitivnosti.

Onaj omirišivač prostora Glade ubija pluća doslovno ( dva sata osjetnog bola u gornjem dijelu pluća nakon kratke jednokratne primjene u kupaonici s otvorenim vratima ), a dok sam prije koristila Oust ( imala stare zalihe ), nije bilo tih problema. Valjda nas tada još nisu trovali. Ista stvar s Dove gelom za tuširanje, alergijske reakcije od novog, a od starog ništa. Reci ženi da kupuje samo domaće proizvode, i ex Yu, i poljske, oni ne truju. "
:

Post je objavljen 23.02.2012. u 01:37 sati.