Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Gnjevna rulja, nova platforma

Buahahahaha, oduševljava me argumentiranje "javna je osoba pa mora biti spremna na to i to, javna je osoba sama je kriva, javna osoba od toga živi i to je sam/a tražio/la", oduševljava me to pranje zmazanih ručica, obraza i savjesti, to opravdavanje počinjenog i pomišljenog zla, ti izgovori, to pranje sebe, ta spika da je i cura u minjaku hodala mračnom ulicom pa je sama kriva što su je silovali, da je dečec imal` dugu kosicu pa je sam kriv što su ga skinsi namrtvo iscipelarili, svi oni sami su si krivi jer su eto takvi bili, dok rulja, silovatelji i skinsi u zločinu nisu igrali ama baš nikakvu ulogu, aha-hahaha.
Ma kako je samo divno u nekim godinama naučiti od kojekakvih mudraca da se kurvu može nekažnjeno zatući jer je kurvetina to svojim slikavanjem tražila i zaslužila, kako je samo divno naučiti da naša osobna etika ne služi tomu da čovjek bude etičan, nego da etika bude prekidač koji se u pojedinim praznim tikvama pred pojmom javna osoba (i još nekim drugim pojmovima) prigodno isključuje.

Ta kakva etika me spopala, pa on/a je jedna najobičnija javna osoba?! A po mudracima to valjda znači da nečijim postankom javnom osobom ta osoba prestaje biti osoba i postaje predmet, nevrijedna pojava na koju se slobodno može nabacivati blatom. Gnjusna pojava nevrijedna primjene etičkih principa, pojava čija se ljudska prava javnošću također dokidaju, a naši osobni etički nasadi pred takvim podčovjekom poništavaju i mi ih više nismo dužni imati. Što je vidite valjda ok, općeprihvaćeno, jer ona je ipak jedna najobičnija javna osoba, niža vrsta, nečovjek, pred kojim ne trebamo više glumiti da u sebi gajimo moralne zakone, jer je to svakodnevno glumatanje fakat naporno. Pa po toj ic`ok logici, svaka javna osoba mora biti spremna objeručke prihvatiti isključivo vlastitu krivicu, kada ju ta ista javnost svojim pravom javnosti, bez razuma i razloga pljuje i nad njom se izdrkava, jer javnost je inače vrlo-vrlo etična, ali eto ona je poblogu javna osoba i njena su prava po mišljenju javnosti manja i nju je dozvoljeno zvati kurvom i tući ispod pojasa jer sama je to tražila kad je postala javna osoba. Ta ne može neka tamo jebena teta etika stati na put svetom i neupitnom pravu javnosti na povremeni sladostrasni brutalni linč, na povremeni rekreativni predah (od životarenja pod čizmom etičnosti) uz javno kamenovanje. Dajte nam kamenovati, dajte nam linčovati, to je naše pravo! A ako nam se to pravo usudite uskratiti, linčovat ćemo i vas!
Ma znate što, linčujmo i tu staru napornu kurvetinu etiku, linčujmo tu droculju najobičniju, tu dosadnu flundru koja samo zvoca, filozofira i preserava se! Ona je nosila minjak na ulici u crnu ponoć i sama je to tražila, on je imao dugu kosicu i u po` bijela dana išao tamo gdje nije smio, dobili su što su zaslužili! I to što je ta osoba cura prekratke suknjice i dečec preduge kosice i javna osoba (kurvetina na krivom mjestu u krivo vrijeme), to nama po našim procjenama daje privremenu ili trajnu dozvolu za neargumentirano bljuvanje, silovanje, ubojstvo, daje osobno svima nama dozvolu da širom zatvorimo oči i bestijalno linčujemo etičnost u sebi, a zatim bestijalno i bez grižnje savjesti linčujemo i njih (iako smo inače vrlo-vrlo-vrrrrrrrlo etični), jer oni su to sami kao javna osoba tražili, čak i ako to baš ničim nisu zaslužili. Oni su sami krivi za sve što ih je snašlo, jer su javni, jer jesu, jer takvi su bili pa su krivi, oni su krivi jer su takvi - ma fuj javni, a u tom linču baš nikakvu ulogu ni slučajno ne igra naš izopačeni, oštećeni, nedozreli, hendikepirani, krnji i nepostojeći osjećaj za ispravno i neispravno.

Buahahahahaha, ma o čemu ja pričam, ma koju etičnost rulja uopće ima?! Ta kakva je to samo suluda pomisao, kontinuirana osobna etičnost?! Etika da bi se bilo etičnim? Ma svašta i meni baš pada na pamet. Ta što rulja zna o etici?! Kako će rulja znati što je etika kad se prvo sa sobom, a onda i tim pojmom, nikada u životu nije srela? Kako će kreten znati da je kreten ako mu nitko nije rekao da je kreten?!

Divno, diiiiiiiiivno je znati da gnjevna rulja, drkadžo-kreteni i linč-dame, u tim svojim svetim križarskim lešinarskim pohodima, ama baš nikad-nikad ne gube iz vida tko im je i zašto kriv, i da ne gube iz vida da ih ta tuđa krivnja abolira i pere kao sveta papinska vodica od vlastitih govana, i da ne gube iz vida (jer je u vidu ni nemaju) kako se s etikom mogu slobodno poigravati, malo je imati pa puno nemati, uključivati-isključivati, povremeno je pred nekim pojmovima zanemariti, oglušiti se o nju, pomesti je pod tepih i svako malo zaboraviti. Ma to je ono što iskonski raduje i budi vjeru u ljude, solidarnost, razum i ljudsku inteligenciju. Hear-hear!

To je zaista jedna divna platforma koja pruža jedan diiiiiiiiivan osjećaj osobne i društvene svijesti, odgovornosti, životne sigurnosti u zemlji u kojoj živim, na ulicama kojima se krećem, blog-servisu na kojem pišem, slika jednog diiiiiiiiiiiivnog i visoko etičnog društva u kojem svatko može slobodno i javno raditi što hoće, biti što hoće i ići gdje hoće... ali, ovaj, khm-khm, jel`, samo pod jednim malim-malim-sitnim-gotovo zanemarivim uvjetom... da pri uživanju te potpune slobode niste oooo nedajblože javna osoba, peder, srbin, crnčuga, cigan, lezba, kurva, ćifut, žućo, retard, žabar, šiptar, masnjak, prosjak, cotav, balija, da ne hodate u minjaku, da ne šetate noću, da ne nosite martensice, da nemate dugu kosicu, da niste takav, i da ni na koji drugi način ni slučajno ni u mislima ni u snovima ne odskačete od ostatka te inače vrlo-vrlo etične, moralne i miroljubive mase koja inače dobrodušno okolo šetucka, ne pača se u svoja i bludno gleda samo tuđa posla, sa bakljama, vilama, krunicama, kosama i sjekirama u svojim nedužno grabežljivim ručicama.

Ovo gore je inače moja nova omiljena sličica, platforma koju bi kao trajan podsjetnik na čemu jesmo i Blog.hr trebao uzeti za svoju podlogu ili bar logo. Pa da konačno sve u ovom kraljevstvu bložjem bude potpuno transparentno.


Post je objavljen 23.02.2012. u 19:30 sati.