Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/libija

Marketing

Vođa promatračke misije Arapske Lige podnio ostavku: "Ne mogu raditi u ovakvim uvjetima"

Kako prenosi list Sudan Tribune, sudanski general Mohamed Ahmad Al-Dabi dao je ostavku na mjesto vođe promatrača Arapske Lige u Siriji, nakon što su visoki dužnosnici iz Arapske Lige kritizirali njegov rad i u konačnici ukinuli cijelu misiju.

Mnogi se slažu kako je misija ukinuta jer promatrači na terenu nisu pribavili adekvatne "dokaze" protiv predsjednika Bashar al-Assada i sirijske vojske (opširnije o cijeloj misiji: Izvještaj promatrača Arapske Lige od sada dostupan i na internetu - velike kontradikcije sa zapadnim medijima)

General Mohamed Ahmad Al-Dabi povodom podnošenja ostavke izjavio je: "Ne mogu raditi više unutar okvira na kojima inzistira Arapska Liga. Obavio sam svoj posao s integritetom i apsolutnom transparentnošću, ali više ne želim raditi ovdje jer je situacija pristrana."

Nakon naglog prekidanja promatračke misije, po povratku u glavni grad Sudana, general Mohamed Ahmad Al-Dabi je izjavio kako je misija, gledajući u globalu, bila uspješna. Pohvalio je rad ljudi na terenu i izvještaje koje su napravili.

Optužio je medije zbog manjka razumijevanja za osnovni cilj misije - kako ističe Al-Dabi, cilj misije nije bio zaustaviti sukobe, već točno i nepristrano zabilježiti događanja na terenu, što su pripadnici misije i napravili.
Za vrijeme trajanja misija je zabilježila 136 slučajeva nasilne smrti, što je daleko manje od navoda koji su se plasirali u zapadnim medijima, prenosi list Sudan Tribune.

advance.hr

Post je objavljen 13.02.2012. u 13:09 sati.