Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-gradimo

Marketing

Preseljenje

Evo da se javim, dana 10. prosinca 2011. godine smo se službeno preselili u novu kuću. Točno nakon 16 mjeseci otkada je bager počeo s kopanjem temelja. Posla još uvijek u kući ima preko glave, iako smo se uselili prije dva mjeseca, Internet-a i telefona nemamo. Upravo su mi u petak javili da HT nema slobodnih parica tako da ne znam kada ću dobiti telefon. Uglavnom kao da sam na selu, a ne 10 minuta od centra grada. Stoga slika za sada nema.
Samo preseljenje je prošlo dosta dobro, bilo je puno stvari za nositi, ali uspjeli smo. Moja ljepša polovica je zmigrozna tako da je bila vrlo zahtjevna po pogledu grijanja te smo morali cijelu noć imati upaljeno grijanje kako bi se kuća ugrijala. Ali, nakon par dana kada je shvatila kako se i kuća može ugrijati odahnula je.
Što se tiče grijanja u početku sam na termostatu stavljao da bude cijljana temperatura 30 stupnjeva te sam postepeno smanjivao dok nisam došao do sadašnjih 20. Došle su nam i prve rate plina (1500 Kn) te smo počeli i zatvarati radijatore u prizemlju kada idemo spavati. Naime, pouzdali smo se u noćnu temperaturu na termostatu koju sam namjestio na 15 stupnjeva, ali je temperatura podnog 25 dnevna i 21 noćna, valjda uzrokovala da se i temperatura na radijatorima ne smanjuju manje od onoga koje treba za podno. Tako da smo imali potrošnju preko noći veću nego preko dana. Primjer, od 8 ujutro do 15 (noćna tarifa) potrošimo 5-6 m3 plina, od 15 do 21 (dnevno) potrošimo 10/12, a od 21 do 8 ujutro opet 12 što je bilo previše. Sada smo uspjeli smanjiti sa raznim smanjivanjem grijanja i radijatora na 22/25 m3/dnevno (čak i po ovoj hladoći). Čim malo zatopli u trećem/četvrtom mjesecu moram završiti fasadu pa će valjda i potrošnja pasti.
Počeli su i prva otkazivanja poslušnosti uređaja, u kupatilo smo u pločice ugradili led svjetiljke, i taman kada smo završili s kupatilom, postavili tuš kadu otkazale su poslušnost. Morali smo dignuti kadu i trebam kupiti novi ispravljač jer mi se čini da je u njemu problem.


Post je objavljen 07.02.2012. u 12:10 sati.