Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vtcnazoriglobe

Marketing

Obilježavanje važnih datuma

Svjetski dan zdravlja



U našoj se školi ovaj datum obilježava svake godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.
Ove godine na taj dan obilježio se mjerenjem krvnog tlaka učiteljima i učenicima.


Dan planete Zemlje




22. travnja 2011. obilježavamo Dan planeta Zemlje.
Učenici su napravili plakate koji su se izložili u holu škole. Njima poručujemo da ne zagađujemo Zemlju otpadom. Zemlju trebamo čuvati kako bi imali svjež zrak i tako bolje živimo.




Izložba "Darwin danas"



U holu škole nalazila se izložba "Darwin danas" u organizaciji British Councila. Izložba Darwin danas (Darwin Now) osim Darwinova života prikazuje njegove ideje i otkrića te njihov utjecaj na današnju znanost.

Za bolje razumijevanje, izložba je postavljena dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Europski dan jezika

Europski dan jezika obilježava se u Europi, proslava jezične raznolikosti i poticanja učenja jezika. Prvi put je obilježen tijekom Europske godine jezika (26. rujna 2001.), a Vijeće Europe je tada odlučilo da se Europski dan jezika obilježi svake godine na taj dan.Cilj Europskog dana jezika bilo je spoznati značaj i važnost učenja i poznavanja stranih jezika. Učenici naše škole uključili su se izradom plakata i anketa za učenike i roditelje. Proslavimo jezičnu raznolikost!




Ruđerova zvjezdana noć



Hrvatski sabor je 2011. godinu proglasio Godinom Ruđera Boškovića u Republici Hrvatskoj povodom 300-te godišnjice rođenja znamenitog hrvatskog znanstvenika i svećenika. U Virovitici postoji ulicu Ruđera Boškovića između dva mosta na Ođenici, gdje je smještena i naša mjerna postaja. Mladi astronomi Osnovne škole Vladimir Nazor u utorak 6. rujna navečer održali su manifestaciju "Ruđerova zvjezdana noć 2011.". Prvo u nizu javnih promatranja nebeskih objekata pomoću teleskopa. Učenici i odrasli promatrali su karakteristične oblike reljefa na Mjesecu, najveće satelite Jupitera, otvorene i okrugle skupove zvijezda, plinske i planetarne maglice te galaksije čija je svjetlost putovala desetke milijuna godina.


Dan neovisnosti



Dana 8.10. obilježili smo Dan neovisnosti u našoj školi.
Učenici naše škole napravili su plakat posvećen Danu neovisnosti i bili su vrlo kreativni.


Dani kruha

Dana 22.10.2011 u našoj školi obilježili smo dane kruha.
Učenici nižih razreda u školu su donijeli krušne poslastice i plodove jeseni.
Stol na koji su sve to poslagali nalazio se u hodniku škole,tako da je svaki posjetitelj koji je navratio mogao vidjeti različite krušne kreacije.





Bogdanićeva zvjezdana noć

Povodom obilježavanja 251. godišnjice rođenja astronoma, matematičara i geodeta Danijela Mirka Bogdanića u školi je 4. studenog 2011. održana manifestacija Bogdanićeva zvjezdana noć.
Povodom godišnjice u holu škole održana je 3. izložba teleskopa. Nakon izložbe bivši učenik škole Sandrino Požežanac održao je predavanje na temu "Jesmo li bili na Mjesecu?". Na samom kraju druženje smo proveli u gledanju nebeskih objekata uz pomoć teleskopa.




Dan močvara

Međunarodni dan zaštite močvare i močvarnih staništa obilježava se 2. veljače u svim državama svijeta. Močvarna staništa kao jedna od najvećih vrijednosti biološke raznolikosti - uz koje je vezano više od 40 posto vrsta biljaka i životinja - ujedno su i najugroženiji ekološki sustavi: u posljednjih 50 godina izgubljeno 50 posto močvarnih područja u svijetu.



Valentinovo 2012.

14. veljače svake godine obilježavamo Valentinovo - dan zaljubljenih.




Maškare 2012.

Stigle su maškare i EU u Nazore!
Maskenbal, maskenbal, svatko voli maskenbal, iza maske lice kriti, netko drugi tada biti.




21. veljače Međunarodni dan materinjeg jezika

Materinji jezik je termin kojim označavamo prvi jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Svjesna uloge materinjeg jezika u razvoju komunikacijskih vještina i oblikovanju svijesti i kreativnosti, Organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu pri Ujedinjenim narodima (UNESCO) donijela je 1999. godine odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinjeg jezika.



22. ožujka Svjetski dan voda

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka. U školi je obilježen prigodnim plakatima.



Dan planeta Zemlje 2012
Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš



Škola se ove godine uoči dana planeta Zemlje u petak 20.4. uključila u GLOBE-ov projekt Let's do it! World Cleadup 2012. U školi će se prikupljati otpadne baterije u za to predviđene spremnike. Odazovite se akciji!




Ove godine Dan planeta Zemlje obilježili smo prikupljanjem otpadnih baterija. Prikupljanje se vršilo na ulazu u školsku zgradu od 8:30 do 14:45. Ovom akcijom smo prikupili 1345 otpadnih baterija.

U obilježavanje Dana planeta Zemlje uključili su se i učenici nižih razreda. Tako su učenici 3. a i 3. d razreda u ponedjeljak na satu razrednika u školu donijeli rukavice, grabljice, motičice i sadnice. Prvo su u školskom dvorištu pokupili otpad i razvrstali ga u odgovarajuće kontejnere, pomeli dvorište i uredili školski kamenjar.



Učenici viših razreda pod vodstvom Ivana Fadljevića, nastavnika fizike, uključili su se u obilježavanje Dana planeta Zemlje. Potaknuti sve većim cijenama i problemima u energetskom sustavu napravili modele energetski efikasnih kuća.




Post je objavljen 02.02.2012. u 09:43 sati.