Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toystory

Marketing

Strah od Zaborava

Postojalo je jednom vrijeme bez racunala i vrijeme bez tako lako dostupnog kucnog racunala. Postojalo je i vrijeme bez interneta, i to prije onog groznog interneta na kojeg smo cekali pola sata da se telefonski spojimo, kako bi samo pola sata surfali (a slika se otvarala 3 minute) kako ne bi nabili racun.
Da postojalo je to vrijeme.

I ,tad smo se najviše bojali. Bojali smo se zaborava. U svakom čovjeku postoji taj strah, toliko okrutan strah od zaborava. U trenutku kad se osvijestimo pocinjemo razmisljati o prolaznosti. Pa, taj isfuran klišej koji nam se u glavi ponavlja zelimo posloziti i reci; Uh, sto moram napraviti da izbjegnem strah od zaborava? Sto napraviti da me sto duze pamte, mozda moram ostaviti neki trag. Kako se kamuflirati da me zaborav ne vidi , kako se mumificirati za staklenu vitrinu i za vječnost. Pa onda opet strah, strah od pepela, prasine,nistavila i onog tintom zacrnjenog stripovskog kadra koji simbolizira nulu. I onda...

...uskace kolekcionar.
Kroz gustu maglu probijate se preko grabe i blata. Gazite po poluzaleđenoj zemlji, preko neke njive na kojoj se vec vide tragovi otpada koji nije posluzio na mjestu gdje postoji „uskrsnuce“. Mjesto gdje se moze u fizičkom smislu refreshati zaborav. Mjesto gdje je zaborav opipljiv. I tako, eto vas na Hreliću. Oci vam promrzle od suza radosnica i jutarnjih slinjenja na jakoj zimulji. Uzimate Biserkine gumenjake, uzimate te promrzle figurice jos mokre od rose. Uzimate prljave i razbijene ostatke i trpate ih u vrećicu ili vojnicku torbu. Uzimate, vrtite se po „Raju“ , trpate, vrtite se po „Raju“. Ozivljavate zaborave. Nesto vas steze u grudima.

U kuci istresate trofeje u kadu, pa ih mlakom vodom blago restaurirate. Cistite, uredjujete, bojate, lijepite. Vracate im zivot. Odahnete i pridruzite ih davno spasenoj ekipi. Ako vec ne mozete svladati strah od zaborava vašeg bića, bar mozete kontrolirati strah od zaborava svoje proslosti - djetinjstva. Kolekcionari se vole međusobno druziti jer se podsjecaju na prosle stvari.Trpaju u svoje fejs albume, forume i interne diskove fotografije kolekcija, ne zato da se hvale vec spremaju zimnicu za svoj mozak. Podsjecaju se raznim kolekcijama i puno lakse disu otkako postoji google pretrazivac. Zaborav je zajeban, izbacuje iz takta!





Post je objavljen 01.02.2012. u 20:23 sati.