Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Cottage (2008)



Sve u svemu: 4,5 / 5 thumbup
Više o filmu: Imdb.com
Video

U nekoj seoskoj zabiti daleko od svijeta, obična otmica mafijaševe kćeri pretvara se u krvoločnu noćnu moru, kada je četvoro glavnih likova prisiljeno bježati po mjestu od deformiranog farmera čiji je jedini cilj imati njihove glave u kolekciji...

Image Hosted by ImageShack.us

Sa ekipom na HorrorHR forumu u raspravi oko ovog filma naišao sam na pretežito jako pozitivne komentare oko filma, te sam film isti dan pogledao prije otprilike tjedan dana, ali nažalost tek sam sada došao u priliku napisati recenziju, uhvatio sam nešto vremena da s vama podijelim svoje mišljenje o ovoj britanskoj horror komediji. Zadnji par godina britanski horrori nižu sve veće uspjehe, a dobro smo se mogli nasmijati i na neke njihove višežanrovske filmove (horror komedije) kao što su Shaun of the Dead ili Dead & Breakfast. The Cottage nastavlja sa đirom ismijavanja nekakvog horror podžanra, u ovom slučaju to je slasher podžanr sa puno akcije, krvoločnih scena i iznimno dobrog humora. Odmah na prvu loptu i u prvih 20 min mi se film strašno svidio, baš zbog te neke svoje jednostavnosti, gdje se uspjelo vidjeti toliko toga novog, a opet je to nekakvo 'prežvakivanje' starijih tema. Obavezno vam preporučam ovaj film, dobro se nasmijte, a ponekad i zatresite na nekakve minijaturne napete scene, nećete požaliti. Čak iako ne budete impresionirani filmom kao i ja, ipak ćete uspijeti vidjeti nečeg novog i sigurno se par puta nasmijati. Mene britanski humor skoro nikada nije iznevjerio.

Image Hosted by ImageShack.us


Gluma je u filmu također iznimno dobra, ovdje vidimo aktere koje možemo susretati u nekim britanskim humorističnim serijama ili filmovima, a i u nekim hollywoodskim poznatijim. Sam izgled manijakalnog farmera pozdravljam, kao da gledam Victora Crowleya iz filma Hatchet u nekim svojim pohodima, zapravo, ima stvarno previše sličnosti između njih dvojice. Što se tiče nekakvih napetih scena ili trenutaka cimanja, zapravo kad malo pogledam, više sam se iznenadio na količinu iznenadnih kadrova nego u većini novijih 'strašnih' horrora...nisam mogao ni zamisliti da ću toliko toga kvalitetnog uspjeti naći ovdje što se tiče scary momenata. Nije problem napraviti film jednog žanra, ali je velika stvar uspjeti napraviti film koji će uspjeti fuzionirati dva žanra potpuno različitog sadržaja i tematike, da je u pitanju akcijski triler ili romantična drama, to nije neki problem, međutim napraviti horror komediju koja će uspijeti dobro nasmijati, pa u ovom slučaju čak i dobro uplašiti nije baš čest slučaj i to je zahtjevna stvar, ali dok god postoje kvalitetni scenaristi i redatelji, nagledat ćemo se još takvih filmova.

Image Hosted by ImageShack.us

Pogledajte ovaj film, iskreno se nadam da će vam se svidjeti, makar nije unio nikakvu revoluciju, niti je čak toliko poznat, ali je jedan od onih skrivenih bisera što nažalost nikada nisu i neće isplivati među svjetske hitove. The Cottage je to zaslužio.

Post je objavljen 09.02.2012. u 10:08 sati.