Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/regretisforsuckers

Marketing

PROLOG

Rođena u Maroku 5 mjeseci nakon velike oluje, Jade (Ha-day) Hamid je od prvog dana imala sve, osim roditeljske ljubavi. Kao plod silovanja Iman Hamid, kćeri bogatog šeika od Irqaba, tradicija bi nalagala da joj se još u majčinoj utrobi život prekine žrtvovanjem velikom Alahu, što u njenom slučaju nije izvršeno.

"Zašto?“ vjerojatno prolazi vašim glavama.

Iz jednostavnog razloga.

Ona je naime kćer Lokija, u nordijskoj mitologiji boga a ustvari vrlo čudljivog demona koji je Iman ugledao dok je sa svojim sluškinjama i družbenicama ulazila u vodu radi ritualnog pranja i odmah je poželio imati.

Preobrazivši se u ljudsko naličje, i to jedno od sebi najdražih, markantnog bijelog muškarca, pokušao ju je osvojiti, što mu nije uspjelo. Štoviše, naišao je na izrugivanje i žestoko odbacivanje svojih pokušaja.

Ljutit zbog njezinog prezira on izaziva oluju ogromnih razmjera koja će se još godinama nazivati „Velikom olujom bogova“ i otima Iman te ju zlostavlja na sve moguće načine.

Posramljenu djevojku vraća samohranom ocu (majka joj je umrla kad je bila vrlo malena) i ona mu dakako sve priznaje te ga pokušava uvjeriti u istinitost svojih riječi, što jedan tradicionalni Arapin poput Ahmada Hamida nikako ne može prihvatiti.

Ipak, svoju jedinicu odluči ostaviti na životu i dopustiti joj da rodi dijete, kopilana kako ga on naziva, koje raste nadnaravnom brzinom.

4 mjeseca prije termina, malena Jade izbori svoj put iz majke, nanijevši joj smrtne rane i od tada pa sve do danas ostaje djedovom miljenicom i jedinom nasljednicom naftnog carstva Irqaba.

Samo, kao jednom poludemonu, nepredvidiva narav stvara probleme i ovoj djevojci. Osjeća kao da u sebi ima dvije zvijeri: prvu, koju naziva Bijes i koja ima česte izljeve, nanoseći teške ozljede ljudima oko sebe i drugu, još goru, djetinju zvijer bez imena, biće koje se igra sa okolinom na najgori mogući način – manipulacijom.

Potpuno svjesna tih napasti koje žive u njoj i ustvari su samo dijelovi njene osobnosti, Jade se trudi, ili to barem pokušava , ostati normalnom i provesti ostatak svoje mladosti na najbolji mogući način, premda joj je to sve teže i teže.

Nedavno je primjetila da joj se po rukama i leđima stvaraju neobične mrlje koje se znaju povući i opet nastati. Nije sigurna što one točno znače ali i ne želi nikome reči za njih, svjesna kako je jedinstvena i kako ju niti jedan doktor nikad nije mogao pregledati (čim bi ju dotakli znala bi ih slučajno ubiti), čime dolazimo do još jednog od njezinih problema – njene moći.

Poput Rogue iz X-mena, kroz svoje ruke ali i ostatak tijela, apsorbira životnu energiju osobe koju dotakne. Naravno, može ju kontrolirati jer je rođena s njom, ali ne uvijek, pogotovo ne u situacijama u kojima izgubi živce, nakon čega se njen djed mora pobrinuti za trupla koja ostanu za njom.

Ukoliko osoba kojoj ukrade energiju sadrži nešto posebno u sebi, gotovo magično, za Jade je moguće i taj segment pokupiti, hraneći se magijom i postajući još moćnija.

No tih osoba nije mnogo u svijetu i ona je odlučila da će ih možda jednom potražiti, ali samo možda, jer ukoliko prevagne njezina dobra strana, ostavit će ih na miru.

A tu je i problem njezinog oca, Lokija. Nakon što je osramotio Iman, nije se više nikad potrudio posjetiti ili pogledati ju i tako nikad nije ni saznao za svoje dijete, dijete koje ima potencijal da postane i snažnije i veće od njega.

Ali on sada osjeća kolebanje u svijetu, naslućuje da se nešto događa i možda uskoro odluči posjetiti svoju staru prijateljicu koja se nalazi upravo tamo gdje sve izvire. Kako li će se samo iznenaditi kada ju pronađe na groblju ili točnije, kada ju ne pronađe živu.


Ovo je Jadeina priča. Potpuno surova, fantastična i nerealna. Nikad nisam pisala u ime mračnog glavnog lika, a kamoli junakinju. Sve mi je tako novo i zanimljivo, želim iskoristiti mogućnosti kojih je dosta i to što bolje mogu.

Ispravite me, kritizirajte, pomozite mi, jer želim učiti.

Nadam se da će vam se Jade svidjeti, jer meni se ona zaista sviđa i sigurna sam da zaslužuje radnju.Post je objavljen 22.01.2012. u 19:29 sati.