Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Hrvatski referendum o ulasku u Europsku Uniju

Kad bi neki istinski Ljevicar na Balkanu jos uvijek postojao po uzoru Svetozara Markovica, Miroslava Krleze i Giuseppine Martinuzzi, bilo bi mozda umjesno pitanje : kako se postaviti u odnosu na hrvatski referendum sljedeceg 22. Januara.
U toku petnaestak godina boravaka u Australiji osobnog suocavanja sa tamosnjom urodjenickom sudbinom, cesto su se nametala pitanja dali je taj nametnuti skok iz kamenog doba ravno u civilizaciju, koji se zbio bez presedana u evolucijskom toku ljudske bioloske vrste, bio drustveno opravdan ili nije, te sa cijeg aspekta.
Talijanski marksist Antonio Labriola smatrao je da je britanska okupacija Indije pridonijela znacajanom razvojnom pomaku te zemlje. Mnogi su se svjetski umovi tada pitali : kuda i kamo . Danas se znade za taj ishod kolonijalizma kao jedne od brutalnijih povijesnih epoha.
Sa Marksovog stanovista. Sve sto se zbiva u klasnom drustvu pretstavlja direktni interes nadcinjenih klasa. Interes cjelokupnog covjecanstva uslovljen je tek priornom abolicijom klasnog ustroja.
Australski urodjenik bio je nagradjen civilizacijskom epohom nagle ekspanzije radjajuceg kapitalizma, koji nije prezao od nikakvih podcinjavanja vlastitoj sfrsi svega sto promovira interese tadasnje svjetske mlade burzoazije. Najbolje su tada prosli Tasmanski urodjenici, koji su genocidno istrijebljeni kratkim postupkom, sve do posljednjeg. Dok njegovo kontinentalno ziteljstvo jos uvijek podlijeze dugotrajnoj torturi vlastitog izumiranja.
Slicna se sudbina pise danasnjim hrvatskim plemenima, koje se upravo sistematski anestezira ekonomskom tiranijom pomamnih tajkuna, prozdrljive krizarske popadije i nacionalisticke surove zvjeradi. Ovdje je napose tuzno zaticati jednu sjajnu intelektualnu osobu kao sto je gospodja Vesna Pusic , koja ne preze ni od najtezih prijetnja starackoj populaciji o mogucem gubitku njihovog dostojanstvenog umiranja putem zakidanja i onih zadnjih mrvica mirovine kojom se i onako jedva prezivljava, dabome ako se glasa protiv Europske Ubije
Kakva cijena da se postane tek djelic pomahnitale IMF-ove korporacijske Europe!



Post je objavljen 20.01.2012. u 10:44 sati.