Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Donner Pass (2012)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Donner Pass je mjesto koje ima krvavu prošlost. To je mjesto na kojem je skupina ljudi zapela u zimi u 19.stoljeću, te su zbog nedostatka hrane bili prisiljeni pojesti sami sebe. Nakon gotovo 200 godina, situacija se ponavlja...



Prvi individualni poznatiji slasher koji je izašao ove godine. Osobno podržavam hrabrost i poticaj odlaziti u snimanje filma sa omanjim budžetom, pogotovo ako to ispadne dobro i ako se kvaliteta scenariste iskaže tek preko nekih manje poznatih filmova. Nadao sam se svim silama da će biti tako i kod ovog low-budget horrora, ali sam se prevario. Dobili smo tipični slasher film koji se odvija negdje u nekakvoj prčiji obavijenoj snijegom, zadnje takvo što što sam pogledao bio je Blood Runs Cold, koji je također završio loše i polučio je jednake rezultate. Sudeći po nekakvim recenzijama ovog filma, rekao bih da se ljudima čak i svidio, te je većina ocjena veća od prosjeka. Ja se s njima nikako ne mogu složiti, te mislim da ovaj film ide i ispod prosjeka i u potpunosti mi je žao što sam potrošio sat vremena na ovaj film (neke scene sam ubrzavao). Ničeg novog nisam dobio, osim još jedno razočarenje početkom 2012. godine.



Gluma u filmu nije čak ni toliko loša, Desiree Hall je jedna perspektivna glumica i 'heroina' filma, dok su likovi bljutavo stereotipni i više mi se gadi gledanje istih karaktera kroz drugačije face, a osim toga, ovi su još i iritantni te nimalo zabavni ili atraktivni. Cijeli film zapravo kvari ta nekakva jeftinoća od koje se nikako ne može pobjeći, pa tu imamo loše krvi, par jadnih efekata, čudnih pokreta kamere te nekih nedorađenih scena, a vizualnost kamere ponekad ostane premračna ili presvjetla pa se nešto ili slabije vidi ili blješti. Ubojstva su recimo ok, zamjerka je ta što su likovi praktički gluhi ili slijepi pa ne vide ili ne mogu čuti da se neko ubojstvo događa njima svega par metara dalje ili u neposrednoj blizini. Nažalost, priča mi se nije svidjela sama po sebi pa mi je film znao stvarati ogromnu dosadu pa sam nekoliko scena preskakao samo da vidim daljnji tijek događaja, ali ono što sam vidio na kraju je potvrdilo moju sumnju u loš dojam ovog filma. Twist koji se dogodio u najmanju je ruku loše realiziran te ga se baš i nije moglo zorno prikazati kao autentičnog, makar je ideja dobra, ali je šteta što je sve ostalo na temeljima.



Slobodno preskočite ovaj film, ja koji sam ljubitelj slashera nažalost ne mogu preći preko ovoga, od osrednje dosade, pa do klišejiziranih likova i glupih rješenja, te jeftinih prikaza...Donner Pass nije bio film za mene.

Post je objavljen 21.01.2012. u 01:57 sati.