Novi Babilon,tragovimaistine.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tragovimaistine

Marketing


Novi Babilon

"Sva je zemlja imala jedan jezik i riječi iste. Ali kako su se ljudi selili s istoka, naiđu na jednu dolinu u zemlji Šinearu i tu se nastane. Jedan drugome reče: "Hajdemo praviti opeke te ih peći da otvrdnu!" Opeke im bile mjesto kamena, a paklina im služila za žbuku. Onda rekoše: "Hajde da sebi podignemo grad i toranj s vrhom do neba! Pribavimo sebi ime, da se ne raspršimo po svoj zemlji!" Jahve se spusti da vidi grad i toranj što su ga gradili sinovi čovječji. Jahve reče. "Zbilja su jedan narod, s jednim jezikom za sve! Ovo je tek početak njihovih nastojanja. Sad im ništa neće biti neostvarivo što god naume izvesti. Hajde da siđemo i jezik im pobrkamo, da jedan drugome govora ne razumije." Tako ih Jahve rasu odande po svoj zemlji te ne sazidaše grada. Stoga mu je ime Babel, jer je ondje Jahve pobrkao govor svima u onom kraju i odande ih je Jahve raspršio po svoj zemlji." (Knjiga Postanka 11,1-9)

Od tada do danas proteklo je više od 3000 godina, ali ideja čovjeka da se popne do neba i zauzme prijestolje koje pripada Gospodinu preživjela je kao što se može vidjeti do današnjega dana:



Na gornjem plakatu piše "Europa: mnogo jezika jedan glas". U proteklih nekoliko godina se u našoj domovini mogao čuti samo jedan glas kroz medije, vršeći tako svojevrsno ispiranje mozgova i reprogramiranje tako da je danas uopće apsurdno sumnjati u ispravnost ulaska Hrvatske u EU.

Danas stojimo na povijesnom raskrižju gdje nas se poziva da uđemo u novi Babilon i vjerojatno posljednji.

Hoćemo li se odreći svoje slobode? Skoro da bih rekao da stoji na nama da odlučimo želimo li živjeti u zemlji bezakonja i moralne dekadencije, koju propagira EUropska unija, ali bojim se da nije tako... čini mi se da smo se svoje slobode odrekli već na samom početku prodavši banke, brodogradilišta, otoke, domovinski rat … bojim se da je već sve odlučeno u naše ime.

1. Deset važnih pitanja o EU

2. Istina o europskoj uniji

3. Još o europskoj uniji

4. Istina o kojoj se u Hrvatskoj šuti



Post je objavljen 18.01.2012. u 00:39 sati.