Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blyss

Marketing

Crtica o ljubavi prema sebi, drugima i prema zemlji.

Ne znam mnogo o ljubavi, niti o osjećajima općenito; no znam jednu stvar. Kad bih morala u sebi imati kemikalija koliko i petrokemijska tvornica (kao što nas danas industrija kozmetike ohrabruje) da bi me netko zavolio, mislim da bi ljubav bila prilično budalasta i turobna.

Evo, da vam malo opišem svoje higijenske navike.
Obično se perem tri puta tjedno. Maksimalno pet. Koristim najjeftiniji šampon iz supermarketa koji mi obično traje mjesec dana. Jako rijetko se kupam, uvijek se tuširam. Moje tuširanje obično traje 10 minuta, maksimalno dvadeset. Obično se tuširam mlakom do umjereno toplom vodom, a ponekad si priuštim i hladan tuš. Zube perem dvaput dnevno. Koristim anti perspirant koji traje 48 sati, i pustim ga da mi traje to vrijeme, i ne sprejam se svakih par sati. Za mene ne postoji šminka, ne postoje kreme ili mlijeka za tijelo, ne postoje regeneratori i lakovi za kosu, ne postoje parfemi i zamamni mirisi. Moje noge i pazusi vide britvicu maksimalno jednom mjesečno. Moja kosa se ne sjeća kad je zadnji put vidjela škare frizera.

Kada idem u šoping, koristim plastične vrećice. Ali koliko uopće često idem "šopingirati"? Gotovo nikad. U novčanik dublje posegnem tek kad u ormaru nema ništa.

I eto. Sad kad čitate ovo, vjerojatno vam se u glavi javlja vizija neke špiljske žene, izolirane od svijeta i civilizacije. No, izgledam sasvim normalno, zdrava sam, nisu mi potrebni česti posjeti doktoru ili zubaru, i uživam u životu. I imala sam sreću da pronađem osobu koja me istinski voli, bezuvjetno, nepatvoreno, bez očekivanja i s mnogo razumjevanja.



Uglavnom. Nisam pripadnik nikakve ekološke udruge, kod moje kuće nema energetski učinkovitih aparata i sustava, jedino što na kući ima nekakva fasada. Ali opet mislim da to kućanstvo mnogo manje pridonosi zagađenju nego neka druga, ekološki razvikanija. Zašto? Zato što u tom kućanstvu nitko nije rob konzumerizma, u tom kućanstvu imamo obzira prema sebi i svojim mogućnostima, a ne prema tome što će susjed misliti o našem novom autu ili novim krpicama.

Volite sebe. Budite otvoreni prema drugima. I imajte obzira prema okolišu koji vas hrani i u kojem živite.

Ne znam mnogo o životu, ali znam da kad god sam bila iskrena prema sebi i prema drugima, isplatilo mi se mnogo više od svih laži koje sam ikad izgovorila.


Post je objavljen 16.01.2012. u 23:26 sati.