Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uroboros

Marketing

I puknuta čizma nogu čuva

Izvještaj 7.01.2012. (MS)

I još jedna radna subota za nas planinare. Ovu subotu smo se odlučili za našu predragu Medvednicu. Naša standardna ekipa je ovoga puta dobilo pojačanje od tri nova člana koji su cijelo vrijeme s veseljem skakutali po planinarkim putevima.
Krenuli smo u rano jutro, točnije krenuli bi u rano jutro da jedan od visoko pozicioniranih članova nije kasnio. Popili prvu kavicu na okretišu Črnomerec i uputili se autobusom prema Gornjem Stenjevcu.

Kratkim ali strmim usponom ušli smo u planinarski put koji vodi do Planinarskog doma Glavica. Tamo je dio ekipe popio pivu, pojeo sendviče i uživao u toplim zrakama sunca.
Nakon kratke pauze smo krenuli prema Kamenim svatovima, ali smo doživjeli neplaniran prekid putovanja zbog tehničkih problema kod jednog člana. Čižma je puka i trebao je hitan popravak. Tako da se dio vratio u planinarski dom i žicao bogomdanu izolir traku. Nekoliko slojeva oko čižme je bio dovoljan za nastavak putovanja. Konobarica koja nam je dala potrebno oruđe za popravak nije bila nimalo iznenađena time, ali je cijelo vrijeme gledala da je slučajno ne ponesemo s sobom jer joj je to zadnja. Očito se takve stvari često događaju tamo.

I tako još ljepši i pametniji krenuli smo po neprohodnoj stazi koja osim za planinarenje služi i za vožnju buggijma kroz šumu, pa je zbog toga i veliko blato. Čižme su nam do kraja planinarenje težile nekoliko kila više. Ali to se sve isplatilo zbog prekrasnog pogleda koji nam pruža vrh prije Kamenih svatova. Vrijeme je nam je išlo na ruku tako da samo imali jasan pogled prema Zaprešiću, Sloveniji itd. Naravno ispred nas se najviše isticao Westgate shopping centar. Neki članovi su odmah osjetili groznicu šoping-manije i htjeli se strmoglavo spusiti do njega.

Par slikica se napravi jer se žurimo do PD Kameniti svatovi gdje nalazimo razmetnog člana ekspedicije koji se smrzava uz drva za ogrijev.
Zbog pravilnika o nepušenju unutar planinarskog doma ostajemo se vani smrzavati, a kasnije na pivu/čaj/kavu/sendviče/naranče/bananu/čokolade/medenjake i besramno otimanje i sakrivanje pive drugom visoko pozicioniranom članu koji je vrlo brzo pao u depresiju zbog gubitka.

Spremanje stvari i put prema Podsusedu. Spuštanje po još blatnijim putevima dovelo nas je do asfalta. Pokušavamo naslage blata skinuti s sebe da koliko toliko pristojno izgledamo u civilizaciji.

Uglavnom, kratki, ali pomalo naporan izlet put smijeha. Jedan od novih članova je pao, a drugome je pukla čižma.

Još jednom pozdravljam sve nove i stare članove. I vidimo se na slijedećem izletu.

Vaš dopredsjednik







Post je objavljen 12.01.2012. u 19:37 sati.