Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pogledunazad

Marketing

Deveti dan devetnice svetom Tomi Akvinskom


Sveti Toma zaštitniče teologa

... u njemu se obogatiste u svemu - u svakoj riječi i svakom spoznanju. (1Kor 1,5)


Sveti Toma Akvinski - Beato Angelico

Sveti Toma, Bog te je pozvao da veliki dio svog života provedeš u akademskim istaživanjima, prvo kao student, a poslije kao profesor teologije. U tvom poslu profesora želio si pomoći svojim studentima da primjene u svoje živote ono što si ih učio. Ti si shvaćao da znanost služi da bi približila ljude Bogu. U svom naučavanju proglašavao si istinu pomažući svojim studentima da postanu bolji kršćani.

Posreduj za sve studente, za one koji nailaze na poteškoće u učenju i za one koji uspješno studiraju. Moli da svi budu otvoreni istini i da joj sve više težu. Da da svi rastu u nauku upoznajući Boga i osposobljavajući se u davanju svojih usluga braći i sestrama po volji Božjoj.
Sveti Toma posreduj posebno za teologe sve dok njihove nauke i istraživanja ne dođu u još dublju spoznaju Objave, i da se podrede uvijek sudu Crkve. Učini da njihovi životi uvjek odrazuju svetost Riječi Božje koju traže.

Molitva:

Sveti Toma Akvinski, zaštitniče studenata i katoličkih škola. Zahvaljujem Bogu što ti je podario darove razuma i znanja koje si koristio za podizanje Crkve u ljubav.

Zahvaljujem Bogu i na velikom broju i bogastvu teoloških djela što si nam ostavio napisana. Nisi bio samo veliki učitelj, nego i čovjek velikih vrlina koji je želio da mu svetost ispuni srce. Iako te ne mogu slijedit u znanstvenim istraživanjima, mogu te slijedit u poniznosti i ljubavi što su označile tvoj život, kako kaže sveti Pavao «ljubav je najveći dar» dan svima.

Moli za mene da mogu rasti u svetosti i milosrđu. Moli za sve katoličke škole i za one koje ih pohađaju i u njima podučavaju. Posebno te molim podaj mi milost koju te tražim u ovoj devetnici (sad reci svoju nakanu). Amen.




Post je objavljen 27.01.2012. u 00:38 sati.