Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

UNIŠTILI SU HSS ZBOG VLASTITIH SVOJIH KARIJERA




SELJAČKA SLOGA I VRAG – A NE BOG!?

E, DA TO VIDI STJEPAN RADIĆ, KAKO SU UNIŠTILI I OSRAMOTILI NJEGOVU - HRVATSKU SELJAČKU STRANKU, OKRETAO BI SE U GROBU

Kleli su se u lik i djelo u seljačkog vođe Stjepana Radića, na pragu hrvatske demokracije 1990-tih godina u Hrvatskoj. Te obnova nacionalnog dostojanstva tekla je uz domoljubne pjesme i „busanje u prsa“, tome je pridonosio i „Domovinski rat“ na pomolu. Vikali su parole – na sve strane „naša država“ i „naši nacionalni interesi“. Zanimljivo je – kako je obnovlijna Hrvatska seljačka stranka: prvi predsjednik dr. Nikica Novaković, bio je jedno kratko vrijeme. Zatim Novakovića je zamjenuo Ivan Zvonimir Čičak, koji je isto bio kratko predsjednik HSS-a.

Iza Čička došao je Zlatko Tomčić, koji je konačno nešto pokušao napraviti sa seljacima i selom… Ali i njega je birokratska politika stegnula u svoj škripac. Tomčić je držao jednu stranu vladajućem HDZ-u. Tako ni pod vodstvom Zlatka Tomčića, HSS nije imala svoju samostalnu politiku. Zbog licemjerne politike dolazilo je do previranja i osipanja članstva u HSS-u.
Tako, Hrvatska seljačka stranka nije nikako mogla postati sama svoja organizacija. Na kraju Tomčića je zamjenio Josip Friščić, koji je samo nastavo provoditi i dalje politički savez HSS-a i HDZ-a. Za vrijeme Tomčića i Friščića svega i svačega se je navuklo u Hrvatsku seljačku stranku. Uglavnom to su bili (bivši) komunisti i njihovi sinovi; Josip Pankrotić, Božidar Pankrotić, Luka Trconić, Damir Bajs, Željko Ladinski, Petar Jurišić, Biščan Juraj, Ivan Golubić, Stanko Grčić, Miroslav Čačija, itd. Ti vražji likovi su HSS uništili i osramotili, iako su oni bili saborski zastupnici, koji su se trudili - da samo njima bude dobro.

U vrijeme izbora 4. prosinca, za hrvatski državni sabor, tj. sedmi saziv Sabora RH, seljačka stranka pod vodstvom Josipa Friščića, dobila je samo jedan mandat u Saboru Republike Hrvatske. Što je velika sramota, jer HSS je imao (do sada) brojne svoje zastupnike. HSS je bila najjača po broju članova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dok nije Miroslav Čačija postao župan i predsjednik HSS-a, koji je pod njegovim vodstvom nestala sa scene. Bitno je – da je pravnik Miroslav Čačija ostvario svoje političke ambicije. Prije nego što je došao za župana s dva mandata, kao ravnatelj Opće bolnice u Bjelovaru, ostavio je tu zdravstvenu ustanovu sa 80-tak milijuna kuna manjka. Zbog manjka medicinski djelatnici nisu ove godine dobili svoju božićnicu. Čačija je u Županijsko upravi i dalje samo nastavio sa oštećivanjem i špekulacijom proračuna. Nikako se dobro ne može pisati građanima i građankama BBŽ-a.

U Bjelovaru, 28.12.2011. godine

Vođa pokreta „ŠTIT“

I Nezavisni kandidat
BRANKO STOJKOVIĆ

http://crostojkovic1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com



Post je objavljen 28.12.2011. u 05:39 sati.