Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

'SPIG'-ov KNJIŽARSKI IZLOG (METASTAZE 2. DIO)

Znate šta?
Sutra moram vratiti knjige u knjižnicu, a tako mi je žao da još neki dijelovi 'Metastaza' ne osvanu na 'SPIG'-u.
Neće Vam biti krivo !!!

Filip se nakon tri godine vraća iz španjolske komune u Zg.
Mater ko mater, oduševljena je što ga vidi, a otac ga ne može smisliti.
Filip legne spavati i sanja idući san .
Esencijalno !

''…Budim se okupan znojem. Pored mene u krevetu leži etiopski car Haile Selassie i proždire ananas. Pristojno me zamoli za tišinu jer, veli,mora mirovati pošto mu je puko vodenjak, a osim toga se sprema raspustit Sabor i raspisat prijevremeni natječaj za radno mjesto referenta prodaje.
Budući da je trudan sa mojom starom zaposlit će me bez obzira kaj nemam radnog iskustva u veleprodaji papira….
Na Jarunu večeras ima sastanak sa Jermijom Hilkijinim koji će ga ufurat na koncert domaćih dance grupa.
Tog sam se prestrašil pa skočim kroz prozor i trčim prema Savi. Po nasipu džogira BlagojeAdžić odjeven u crnu kožu i na lancu vodi golog Johna Lennona koji pjeva: Drugarice, posadimo cvijeće….''

Isti taj Filip malo kasnije opasno zaruži sa ekipom uz obilne količine droge i alkohola i ujutro se budi na odjelu psihijatrije.
Pazite sad ovo !

''…Stari pored mene glasno hrče. Želim mu da skonča u mukama.Onda uzmem hrpu tableta sa njegova noćna ormarića i sve ih progutam. Buljim u jednu točku koja počne mijenjat oblik i boje, a onda mi se nekak sve učini puno bolje i skoro da sam sretan kaj sam tu. Odlične tablete, otvaraju mi se vrata percepcije i..ono, grlim starog i pjevam mu: Šta bi dao da si na mom mjestu…
Ove tablete su jebeni mrak.
On se samo smije, a ja ga molim da mi pokaže kurac. Odmah razmota pelene i pokazuje mlohavu kožnu vreću i ružni, stari kurac koji uzmem u ruke, počnem ga gladit i pjevat: Moj Milenko,lego je da spava.
Kad su u sobu učla dva bolničara, nasred sobe sam plesal sa jednim ukočenim kojem su curile sline niz bradu i pjeval: Don't let me down.
Zadnje kaj se sjećam bilo je da su me piknuli u venu dok sam im izjavljival ljubav i predlagal sirovi seks u troje…''

Idemo dalje!
Opis kuće koju Filipova majka hvali (a u kojoj se udaje glupa rodica Valerija lijepa ko bugarska bacačica kladiva) me se također dojmio.

''…kuća zgleda ko hendikepirano dijete alpske kolibe i džamije u kojoj se upravo pomolila Kažnjenička bojna. Ružna kocka s kosim krovom i hrpom balkona ograđenih drvenom ogradom sa srcolikim rupama. Iz jednog ćoška izrasta nejasni dodatak koji strši prema nebu ko kurac. Ulaz čuvaju dva betonska lava, a usred dvorišta stoji velika fontana o kojoj sanja svaki simpatizer OVK u svojoj slastičarnici…''

A sad pročitajte kako su dečki otišli na more i zbarili dvije Slovenke.

''…sjednu za naš stol. Fakat zgledaju ko da rade u Metrou pokraj Maribora.
Zorica kao viljuškar, a Nuša ko zahodska kefa.
Mjesto na kojem smo završili po njihovoj preporuci bile je terasa s binom u sredini i četvoricom vlaja na njoj. Pjevač se fura na Momira Žužula.
Očito su ovce ostavili u sigurnim rukama kad tako veselo i opušteno sviraju….''

I za kraj, po skromnom mišljenju autora 'SPIG'-a nešto najsmješnije što sam ikad pročitao u životu.
Filip upoznaje studenticu Martinu koja ga dovede doma i upoznaje sa svojim ocem-dr.Hermannom. Malo kasnije izlaze van, napuše se, naloču i završe u-Martininom krevetu.
U gluho doba noći Filipu se piša i tiho baulja po stanu tražeći zahod.
Udahnite duboko !

''…vratim se istim putem. Nakon nekolko zamaha u prazno uspijem dohvatiti kvaku. Uđem u sobu i sjednem na krevet. Super. Zadaci uspješno obavljeni…kurac mi i dalje čvrsto stoji. Legnem pored Martine i stisnem se uz nju. Ruku joj uvučem u gaćice i uz mali početni otpor uguram joj prst u picu. Ona vrisne ko da joj je prvi put u životu.
Slijedi nekoliko sekundi žmirkanja i privikavanja bolnih očiju na prenaglo upaljeno svjetlo i prizor pred kojim mi u sekundi prestane i glavobolja i mučnina i mamurluk i umor i ostane samo jedno veliko NE!
Ne, to nije moguće ! To nije istina ! Ovo je samo san , ružan san !
Skamenjen od užasa blesavo zurim u gospodina Hermanna. U njegovom bračnom krevetu sam. A on istim takvim blesavim pogledom bulji u svoju ženu i moju ruku u njenim gaćama …''

PUNČKE IN FANTI SREČNO VAM NOVO LETO !!!!






Post je objavljen 27.12.2011. u 17:19 sati.