Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Pa i ta misao moja ...


... što predodžbu mi svijeta stvara i održava, mijenja se uvjetovanim slijedom, kojim sav svijet povezan jest.
Mogu misliti, govoriti, željeti, stvarati, osjećati i nastojati što me volja, ali sve to je u tome slijedu; u slijedu koji od vjećnosti u vjećnost određeno mijenja sav svijet ovaj. I osjet sebe time je dat.
Time sam dat kao i svaki dijelić postojanja. Sve je u istom slijedu iste cjeline.
To misao je moja, što jest, kao što rekoh, također u slijedu tome, kao i ovo što 'rekoh' i 'uradih'.
Pa što onda jesam, kada sam određenim slijedom dat? Oduvijek Jednošću Jedinom jesam, sada i ovdje.
Mi živi mislimo i gledamo u svijetu promjena. Misao i osjet sebe vodi nas svijetom takovim. Za nas, takove, postoji vrijeme i raznolikosti; postoje odnosi; postoji život.
Shvaćam da nije moje da sudim o prihvatu ili neprihvatu, jer i taj sud bio bi isto. Može biti, ako je slijedom tim Jedinim dat. Uradim li, baš, 'voljom svojom', tada ništa shvatio nisam, a slijedom daljnjim dat će se mogućnost da shvatim, mada i to bude u slijedu datom.


Bijaše i prije početka ...

I misao mi dokučuje datost. I nije da jesam ili nisam, po mislima svojim. Osjećam sebe i svijet. To tako jest u mom svijetu promjena. U mom, a i vašem, dragi moji. Povezani smo. To vidjeti se može energijama što promjene čine i povezuju nas u cjelinu. Postoji put tome.
I želje moje su kao snovi, što misao ih slijedi.
I promatram, i razmišljan. Čovjek sam i takav sam dat. Darovan 'sebi' u 'svijetu svome'. Al bilo je i nešto što me vodilo viđenju takovu. Kao da me vodilo Sebi, mada odnosima sam dat. Da, jer odnosima put postoji. Ta, kako bi inače putovao; živio.
Razmišljao sam puno. Tražio u svijetu misli osjećajući da se bit života tu malazi. Time i takav sam dat. Takav jesam u životu; u svijetu raznolikosti; u svijetu odnosa. Viječni slijed tako se odrazio ovdje. Odraz je to sebe u svijetu odnosa; i svijetu raznolikosti.
Ma što mislio i osjećao, Tobom jesam; ni malen, ni velik; ni ovakav, ni onakav... Tek odraz Tvoj u vremenu i prostoru ove datosti, što osjećam je sobom.
Dragi moji, ne izdižimo se iznad Istine po kojoj jesmo, jer time griješimo. Ne znam i nisam u pravu. Tek riječi i misli žubore osjetilima. Budi volja Tvoja, jer utoliko jesam. Hvala na svemu... i to je zrcaljenje Istine ... :)


Post je objavljen 27.12.2011. u 15:28 sati.