Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

'SPIG'-ov KNJIŽARSKI IZLOG - METASTAZE


Dobrodošli u novu rubriku Vašeg i našeg omiljenog 'SPIG'-a !

Kako bih potvrdio teško stečeni status metuzalema izgubljenog u vremenu i prostoru u zadnje vrijeme sam počeo doslovno gutati knjige.
Pretežno domaćih autora…
Jebeš tehnologiju, knjiga je knjiga !

Za početak ćemo predstaviti jedno djelo iz 2006. koje sam, eto, propustio a sad me toliko oduševilo da to nisu istine.
Istoimeni film ne gledah, ali nakon ove prejebene knjige to ću napraviti s guštom jer mi ga je pohvalilo dosta ljudi (između ostalog i gospodin Kunj čije se ime ne čita 'Kunj'(klin) već 'Kunž'(perorez) po francuski, molit ću lijepo).

'Metastaze'…
Zagrebačka škvadra sjebana od rata, ogrezla u drogu i alkohol…
BBB-i koji se kunu u sveto ime 'Dinamo' i onaj prizemni nacionalizam najgore vrste.

Čas rigaš od smijeha, čas se slediš od užasa !
Najbolji opis bio bi 'Smogovci' u režiji Quentina Tarantina.

Ako niste čitali 'Metastaze' ovaj naš povratak u život će Vam biti totalno ludilo…

Za početak svi oni kojima 'SPIG' nije drago štivo nek si ovo isprintaju i zalijepe na čelo !!!

''…mislim da ni njemu samom nije bilo jasno s kim i protiv kog je sve ratoval u te tri godine. Njega niko nije niš pital i bolil ga je kurac.
Mario,buraz od Mrtvog, bil je istim poslom, al s puno manje uspjeha. Spizdili su ga nakon samo dva mjeseca. Vratil se ulimenom sanduku omotanom zastavom. U kasnu jesen devedeset treće. Sjećam se, dan je bil ko stvoren za pokopat nekog mladog. Siv I vlažan…Nikad ne bum zaboravil taj dodir vlažne i ljepljive zemlje koju smo ubacivali u jamu.
Nad sandukom je govor održal debeli kreten u uniformi. Prokleti ratni profiter kojem je jebeno krenulo s početkom rata I koji je još imal obraza srat tu nad mrtvim tijelom siromaha koji je ubijen samo zato jer kurca nije kužil kaj se oko njega dešava.
Debeli je sral o devetstoljetnom snu, prirodnoj granici, hrvatskim vitezovima, predziđu kršćanstva I ostalim sranjima.
Izreferiral je sve ono kaj je naučil na kratkom tečaju iz povijesti, u stožeru HDZ-a.
Na kraju je Marijevim starcima reko da su rodili junaka. Kurac junaka.Rodili su kretena kom su ovakvi isprali ono malo mozga i poslali ga u, uvjerenog da radi pravu stvar u vukojebinu. Popušil je staru foru ko I mnogi prije njega. Zbog imperijalističkog sna starog drkadžije završil je karijeru u blatu neke bosanske selendre za koju u životu nije čul. Najveći apsurd bil je taj kaj je ta selendra par dana nakon marijeve smrti pripala drugoj ekipi. Bez ispaljenog metka. Tog se ni pythonovci ne bi dosjetili. Tisuće takvih izmanipuliranih luzera završilo je slično, u unaprijed prodanoj tekmi u gostima.
Najgori je zločin bil kaj niko nije kužil da su svi oni poginuli samo zato da bi ovakvi smradovi koji sad seru nad njegovim mrtvim tijelom dobro zaradili.
Siromah je poginul kak je i živil, totalno beskorisno.
Možda je tak i bolje.
Da nije dobil metak u čelo,prije ili kasnije popušil bi nož u birtiji ili bi polako I u mukama krepaval od ciroze, dok bi mu zlostavljana žena i djeca jedva dočekali kraj…''

Iduća epizoda bit će malo veselija !!!


Post je objavljen 22.12.2011. u 19:14 sati.