Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zalauru

Marketing

Moja Božićna lista želja

Ovih dana po blogovima, portalima i društvenim mrežama sve prepuno lijepih Božićnih sličica, dobrih želja, kolača, ukrasa, veselih statusa.
No, puno je i tužnih statusa mojih dragih prijateljica koje već godinama čekaju jedno te isti poklon i svake godine iste misli molećivo stavljaju na listu želja.
I ja sam jedna od njih, no obećah sebi da tužnih statusa i cendranja više neće biti. Zašto?
Zato jer ove godine uopće ne želim istu želju pod bor. Ovu godinu želim prstohvat snage za dalje,
kutijicu punu optimizma, svakodnevni osmjeh na svom licu, žlicu vjere u sebe i veliku kutiju sreće za moju obitelj i prijatelje.
Ako se okrenem i pogledam iza sebe, ova godina je bila uspješna utoliko što oko sebe i dalje imam ljude koje volim i srce koje je i dalje puno želja. Osoba sam koja ne živi ako nema cilj, a ja cilj i dalje imam. Sigurna sam da ću zbog toga veselo ući u godinu pred nama.
Sekunde, minute, godine prolaze. Taj proces se zove „moj život“. Ne bi si smjeli dozvoliti da nas brojanje tih ritmičkih koraka proguta. Trebali bi veselo hodati usporedo i uz cestu skupljati sve one slatke plodove koje nije zaprašio jureći kamion. Isti su kao i oni prašnjavi, no ne trebate se truditi oprati ih.
Možda ćete žaliti što niste pokupili baš sve, ali ćete biti sigurni da ste si ostavili i nešto za drugi put kad budete onuda prolazili. A proći ćete sigurno još koji puta tom cestom. Možda ne zbog istog razloga ali sigurno ćete proći. I biti ćete sretni što plodova još ima.
Dragi moji, ne prepuštajte se malodušnosti u ove prekrasne blagdanske dane. Pojedite omiljene kolače, izađite i prošećite kroz okićeni grad. Pustite si omiljenu glazbu, zaplešite po sobi. Darivajte sitnice, to veseli i darivatelja i onoga koji poklon prima. Popijte čašicu omiljenog pića i osvrnite se oko sebe. U toploj ste sobi, krevet miriši na voljeno biće. Nemate pojma koliko ste u stvari sretni.
Ne dozvolite si da vas proguta tuga jer njoj ovdje i u vama mjesta nema.
Tuga je zapela u očima djece koja ne znaju što je Božić i koja skupljaju mrvice hrane ispod nekog štanda prebučne tržnice pune muha. Zapela je u majkama čija djeca umiru od gladi u njihovim zagrljajima. Ukopala se u toliko mjesta i u toliko srca da više nitko ne zna kako je iskorijeniti. Otjerajte tugu, jer nije joj mjesto kod vas.
Napunite srce i dušu željama i krenite kroz Božić ponosno i sretno.
I ne zaboravite među svoje želje staviti i pokoju za sve ove tužne ljude koje sam spomenula. I pomno birajte želje jer bi vam se mogle i ispuniti…..

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 21.12.2011. u 11:48 sati.