Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečeni kuglof od dugih makarona





Sastojci
500 g dugih «cjevastih» makarona
400 g paprike
100 ml pasiranih rajčica
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
pola čajne žlice kumina
3 jaja
250 g kiselog vrhnja
3 žlice brašna
100 g naribanog tvrdog sira
sol, papar
šećer


Paprike očistite i narežite ih na kockice ili rezance.

Crveni luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte.

U loncu zagrijte malo ulja i na njemu izdinstajte obje vrste luka. Dodajte paprike, kratko ih popržite pa dodajte pasiranu rajčicu, kumin, sol, papar i šećer. Sve kuhajte oko 5 min. na laganoj vatri.

U zdjeli umutite jaja s vrhnjem pa dobro umiješajte brašno. Zatim lagano kuhačom umiješajte tvrdi sir, sol, papar i izdinstanu mlaku papriku.

Makarone skuhajte u posoljenoj vodi u koju ste dodali i žlicu ulja (da se makaroni ne lijepe). Kuhane makarone ocijedite, isplahnite ih hladnom vodom pa ih ostavite da se dobro ocijede.

Ovo su ti "dugi cjevasti" makaroni.



Oko 2/3 kuhanih makarona usitnite nožem (na komade veličine 5-6 cm) i umiješajte ih u nadjev od jaja.

Široki (ne previše rebrasti) kalup za kuglof/vijenac (zapremnine oko 2,5 l) obložite folijom. Foliju dobro namastite.

Preostalom 1/3 makarona oblažite pripremljeni kalup (makarone strpljivo redajte jedan do drugog) i oko središnjeg dijela kalupa za kuglof također "omotajte" makarone. Najbolje je najprije obložiti kalup makaronima, otprilike, do pola, pa rasporediti nadjev dokle sežu makaroni, pa onda opet redati makarone uz stranice kalupa, a unutrašnjost puniti nadjevom,.. i tako dok imate sastojaka).







Ako vam ostane makarona, složite ih odozgo.

Komad aluminijske folije lagano nauljite i njime pokrijte kalup.

Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 50 min.


Pečeni kuglof ostavite da se hladi 5-10 min., a onda na njega stavite pladanj i sve zajedno okrenite da kuglof sklizne na pladanj. Maknite kalup i po potrebi odlijepite foliju.

Kuglof ukrasite po želji, odmah ga narežite na komade oštrim (nazubljenim) nožem i poslužite.






Post je objavljen 18.12.2011. u 08:11 sati.