Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

NISAM GLEDAO TAJ FILM O LENJINU,
koji se ovih dana pojavio na hrvatskoj kratkovidnici, jer sam ju odavno vec izbacio iz svoje nastambe.
No,po susjedovoj rekapitulaciji te filmske vrpce, veoma zalim za taj propust.
Jer izgleda, da sve ono sto jedan Nitko godima izlaze u svom blogu, i time dosadjuje bogu i vragu desetljecima, navlaceci na se prezir i mrznju jednog i drugog, da sada, i napokon,izlazi na svjetlo jedna od najvecih svjetskih tragedija covjecanstva, koja se porodila u toku Prvog svjetskog rata, te da postaje jasna i posljednjem jadniku koji sada lezi na otpadu ljudske bioloske vrste.
I, nije Lenjin tek preko noci transcendentirao poput hrvatskih komunista u reakcionarni HDZ, iz marksistickog teoreticara u vlastitu nakazu. Ta se metamorfoza odvijala dugi niz godina prije toga.
Osobno vjerujem da je to prvi zapazio jos Daniel De Leon pocetkom dvadesetog stoljeca na brojnim susretima u tadasnjim europskim kongresnim aktivnostima od Amsterdama do Stuttgarta. Njihovi susreti u svojstvu delegata svojih zemalja znakomito su se mimoilazili.
Samo je Roza Luksemburg pravovremeno naslutila da se u tom ruskom promocurcu krije iza jednog marksiste njegova puka oprecnost. Nije trebalo dugo da se njene slutnje pokazu istinitim. Nazalost,nije ih ni dozivjela. U povjesnim lazima su doista bile uvijek kratke noge, samo sto su ovdje prouzrokovale, direktno ili indirektno, jednu od najkrvavijih tragedija covjecanstva u opce. Besramni Brest-Litovski bezuvjetni mir sa europsko imperijalistickom osovinom zla, vec potpuno porazenom, trebao je naplatiti Lenjinovu zeljeznicku kompoziciju koja ga je odvela iz Svicarske u Petrograd gdje ga njemacki Junkeraj posjeda na tron jedne od najzaostalije feudalne zemlje tadasnje Europe. Uvjeti u kojima manjinski boljsevizam lako namece jednoj zaostaloj i iscrpljenoj zemlji Oktobarsku revoluciju, da bi uskoro popljuvala samu sebe famoznim gusenjem Krondtstatske bune, olaksala socialdemokratskim junkerima gusenje njemacke sociajlisticke revolucije zvjerskim smaknucem Roze Luksemburg i njenih Spartakovaca . Lenjin, slavljen diljem svijeta, sada zabada i formalni noz u ledja marksovom znanstveno socijalizmu svojom maloumnom oportunistickom teorijom o izgradnji socijalizma kao prve faze komunizma. Trecom Internacionalom konacno slavi pobjedu nad Marks- Engelsovim medjunarodnim revolucionarnim proletarijatom. Njegovom zamjenom sa nacionalnim predaje Oktobarsku revoluciju u ruke birokratskom Staljinizmu, koji ce redom do posljednjeg smaknuti sve boljsevike, po drugi puta posve omesti ponovnu sociajlisticku revoluciju Njemacke 1933. Godine, desetine milijuna ruskog ruralnog zivlja elimimisati u sibirskim gulazima, pakt Ribentrop- Molotov, Jezevljevi montirani procesi, klanje poljske elitne armije od 12. Ooo njenih oficira. Kao da je za simbol tog ukupnog zlocinstva ovdje trebalo posluziti smaknuce djevojcica Romanovih, Ane Frank i sesnajstogodisnja sibirska robija Artijadne Cvjetajeve .
Bravo Lenjine! Jedini heroj koji je ,valjda , u povijesti uspio nadmasiti samog sebe. Popljuvati humanisticke tekovine devetnajstog stoljeca i pretvoriti ih u rijeku ljudske krvi sve do predaje stafete Chicago's bad boy-sima od Pinocheovog Cilea, Reganizma,Busha seniora i juniora, Thacherice , Jelcina, Putina i kineskog ti sljedbenika Hu-a, koji bicuje multimilijarditu radnicku klasu zemlje vristanjem: „Kapitalizam da- demokracija ne.“
Mrtve Sovjete postalo je lako zamjeniti sa pet stotinjak ruskih multi miljardera, i jos tolikim, a mozda i mnogo vise od pet stotina suvremenih kanibala, koji ce u iducim stoljecima u masti sanjati: Hitlera ili Lenjina za sutrasnji dorucak.


Post je objavljen 16.12.2011. u 23:37 sati.