Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Običaji

Sarina starija sestra Mazal se je udala ne dugo nakon sto su se iz doselili iz Alzira. Rodila je kcerkicu kojoj su dali ime Rahel. Kad je djevojcica napunila drugu godinu, Mazal se je tesko razboljela i ubrzo umrla. Sara je upravo zavrsavala srednju skolu i obicaj je nalagao da se uda za udovca svoje sestre. Obicaj je trazio i da o maloj Rahel brine baka, Sarina majka. Sto obicaj govori o djeci novog bracnog para ne znam, ali mi se cini da se time sto ce o udovcevoj djeci brinuti njihova baka, upravo stvaraju okolnosti da se iz nove veze nesmetano rode nova djeca.

Ali tu je Sara donijela sasvim samostalno odluku, da nece radjati djecu kako sebe ne bi dovela u opasnost da zapostavi dijete svoga muza i svoje sestre u korist djece koju bi ona rodila. Rahel je i dalje sve do punoljetnosti i svoje udaje obitavala kod bake, dakako o trosku svoga oca i Sare, koju je uvijek smatrala majkom.

Danas, dok Sara, vec i ona udovica, lezi u bolnici cekajuci da joj ugrade pacemaker, Rahel se ne odvaja od nje, ponosno isticuci kako je tu da brine o svojoj majci. Sara, pak, nadajuci se brzom izlasku iz bolesnicke sobe, ne prestaje hvaliti osobine svoje jedine kcerke.

Eh, ti obicaji! Ljudi ih stvaraju i mijenjaju!

(Imena su izmisljena za istinitu pricu iz Vesnine bolesnicke sobe proslog tjedna)



Post je objavljen 15.12.2011. u 20:31 sati.