Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

U ZEČINJAKU DJECA NAŠLA HRPU BOMBI

U Bjelovaru djeca pronašla bombe


BJELOVAR - Tata, vidjeli smo bombe - uzbuđenim je glasom Branku Stojkoviću javio njegov 12-godišnji sin Aleksandar, koji se s osmogodišnjim bratom Mateom jučer igrao u dvorištu zgrade u Ulici A. B. Šimića 3, u središtu Bjelovara.

Djeci je u jednom trenutku lopta "pobjegla" u nekadašnji zečinjak prvih susjeda u prizemnog zgradi u istom dvorištu. Pošli su dohvatiti loptu, a iz neke kutije su počele ispadati bombe. Sve se to dogodilo jučer oko 13 sati. Branko Stojković, predsjednik Udruge za praćenje i ostvarivanje građanskih prava "ŠTIT", odmah je o svemu obavijestio policiju.

- U kući pokraj koje su nađene bombe žive majka i kći, koja također ima djece - ogorčen događajem, priča Branko Stojković, dodajući da je njihov muž i otac, koji je umro prije nekoliko godina, tijekom rata radio na proizvodnji ručnih bombi u jednoj bjelovarskoj tvornici.

Policija je jučer utvrdila sve okolnosti događaja koji je uznemirio stanare u Ulici A. B. Šimića.

- Pronađeno je osam komada košuljica ručnih bombi ratne proizvodnje, bez eksplozivnog punjenja i upaljača - rekao je Željko Cinek, voditelj Ureda načelnika PU.
(M. Martinić)

Jutarnji list, 08. 04. 2003. (utorak) str. 22.


Post je objavljen 14.12.2011. u 22:12 sati.