Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ZABORAVLJENE AMPULE NA TAVANU

Pronađen opasan (protu) bojni otrov


Dana 20. 04. 2004. godine (utorak) našli smo «opasan otpad» na tavanu u blizini naših prostorija «ŠTIT-a» u Ulici Ivana Viteza Trnskog br. 12 u Bjelovaru.

Pozvali smo policiju koja je odmah došla, te konstatirala da male ampulice i gotove injekcije sa pripremljenim serumom koje su hermetički bile pakirane u prozirnom najlonu, su vrlo «opasan otrov». Policija je pozvala čak iz Zagreba službu za specijalne takve stvari, koja će doći sutra 21. 04. 2004. (srijeda) oko 10.00 sati.

Služba iz Zagreba će preuzeti tj. odpeljati «opasni otpad» koji je ostao 1991. godine za vrijeme Domovinskog rata. Jer u sadašnjem Mjesnom odboru «Knez Domagoj», odnosno bivšoj mjesnoj zajednici «Grga Jankez», tu je bio stožer Civilne obrane u kojemu su se naoružavali i građani. Svašta se je tu dovozilo i dovlačilo čak i oprema JNA (Jugoslavenske narodne armije) poslije pada kasarni. Ti ljudi koji su to donesli, nisu znali o čemu je riječ, ili bolje rečeno o kakvim kutijama se radi. Po našim informacijama, radi se o protuotrovu «bojnih otrova».

Predsjednik te bivše mjesne zajednice Darko D., bolestan je već dugo godina i ne zna se od čega boluje. Nedugo je proveo u Zagrebu u bolnici na liječenju mjesec i pol dana, gdje su na njemu obavljani razni testovi. Darku Dostalu nije dobro, a liječnici ne znaju što mu je.

Bilo bi dobro kad bi se ustanovilo pod kojim okolnostima su te kutije tu došle i bačene na tavan, i kako nitko ne vodi brigu o takvim opasnim stvarima. Mišljenja smo da takve stvari podliježu i kaznenoj odgovornosti.

U Bjelovaru, 20. 04. 2004. sati 13.45

S poštovanjem!

Predsjednik Udruge «ŠTIT»:
Branko Stojković



Post je objavljen 14.12.2011. u 22:04 sati.