Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magnifikat4

Marketing

Jedan ali vrijedan glas - GLAS IVANA KRSTITELJA!?

Pitanje koje nam se danas postalja je: ČIJI SAM JA DANAS GLAS?

Druga nedjelja Došašća nam stavlja pred oči lik Ivana Krstitelja, pustinjaka, obučena u devinu dlaku, koji se hranio divljim medom i skakavcima. Zapravo ova nedjelja nas ne pripravlja toliko na slavlje oko jaslica s djetetom Isusom, nego na suočavanje s Isusom koji će po drugi put doći na zemlju.

Image and video hosting by TinyPic

Ivan viče: PRIPRAVITE PUT GOSPODINU.
Ivan za sebe kaže da je GLAS KOJI VIČE U PUSTINJI.

No riječ 'GLAS' nas možda podsjeća i na današnje glasanje.

Pitanje je - čiji smo mi danas glas? Jesmo li i mi glas istine, pravde, Božjeg zakona... Ili smo glas neke lažne demokracije koja gazi ono što je Božje, sve u ime lažne slobode.

Mi nismo Ivan Krstitelj. On je jedinstvena osoba u povijesti spasenja ''od kojeg ne bijaše većih rođenih od žene''. On je svoj glas dao u službu Mesiji. I ne samo glas. Dao je svoj život. Dao je svoju glavu.

U ovo vrijeme svinjokolje mnogi skrbnici o životinjama bi se zgrozili i pobunili zbog svinjskih odrubljenih glava. A nije im nikad pao na pamet dići glas protiv odrubljivanja glava nedužnima. Činjenica je npr. da se u Hrvatskoj godišnje abortusom ubije više od 40 000 djece. I žalosno je da se toliko puta može čuti glas vodećih ljudi - ''to je pravo žene''. Da. Jer živimo u vrijeme demokracije, zlo postaje samo - pitanje slobodnog izbora. I nemaš ti tu šta moralizirat.

A Ivan se uopće nije ponašao demokratski. I nije rekao: ''čuj Herode, ja mislim da ti to nije u redu... ali eto, ti sam odluči''. Ivan je bio odriješit i jasan. (Herode, to što činiš je - zlo!) A mogao je izabrati i drugčiji način. Zašto je riskirao da navuče na sebe mržnju i bjes, pa da na koncu ostane bez glave?

Riskirao je - jer je VJEROVAO. Vjerovao je da vrijedi izgubiti i glavu - za Istinu.

Pitam se danas: KOLIKO VRIJEDI JEDAN GLASDAN GLAS? Jedan glas u mnoštvu onih koji lutaju. Glas Istine, ljubavi, glas Božjeg zakona?....

I po svemu sudeći opet će našim narodom vladati oni koji ne mare puno za Istinu. Ali što ako se među njima nađe JEDAN GLAS... SAMO JEDAN GLAS koji će govoriti u ime Božje? Jedan PROROK. Jedan onaj koji će pripremati put Isusu? ipremati put Isusu?


Daj nam Bože - bar jedan takav GLAS!!! Bar malo nalik Glasu - Ivana Krstitelja.center>


Post je objavljen 04.12.2011. u 15:59 sati.