Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bulldozer

Marketing

Bulldozer interview za Radio SOUL

Bulldozerov interview za Radio SOUL (Sound Of Underground Lyrics) - (rock & metal balkanski)

Pozdrav Bulldozeri, predstavite se, tko što svira, odakle dolazite i tko je započeo tj osnovao bend?

Pozdrav ekipa. Članovi banda Bulldozer su: Igor Pavleković - vokal i ritam gitara, Dinko Bogunović - solo gitara, Danko Hajnic - bubnjevi i Filip Besednik - bas gitara. Svi članovi banda osim basiste su iz Petrinje, basista je iz Siska. Bulldozer se vodi kao petrinjski metal band koji je počeo sa radom 22. 12. davne 2001. godine, tada je održana prva proba banda. Band su osnovali Igor Pavleković, Dinko Bogunović i Martin Petračić.


Pod koji žanr metala se vodite? koji žanr najviše "isfuravate" ili radite mješovito, kombinacije?

Nismo se kategorizirali niti pod jedan žanr samostalno, već radimo kombinaciju žanrova koji nama najbolje pašu. Tako neka pjesma zvuči više nu metal, druga thrash, ima tu još i metalcore-a (najviše u novim stvarima), ali jedno je sigurno, u skoro svaku pjesmu pokušavamo utkati i neku melodiju tako da ima i melodic metala, ma, ima stvarno svega.


Tko piše tekstove i muziku? I odakle najviše izvlačite teme tj tko vam je vaša osobna muza za umjetnički rad?

Sve tekstove pišem ja, Igor Pavleković. Glazbu obično radimo Dinko i ja. Napravimo riffove koje slažemo u pjesmu i tako napravimo neku osnovu, "kostur" pjesme. Na probama onda predstavimo ostalima što smo napravili i dalje radimo svi zajedno, ubacujemo ili izbacujemo dijelove, radimo prijelaze i redoslijed dijelova u pjesmi. Tematika tekstova je najčešće socijalna, politička i vjerska. No, nekada se desi da pogledam neki dobar film, pa film postane inspiracija za pisanje teksta pjesme. Tako je npr. pjesma Men of mayhem, koja će se naći na idućem albumu, napisana prema seriji Sinovi anarhije. Od glazbenih uzora mogu nabrojati: Metallica, Machine head, In flames, Slayer, Sepultura, Disturbed, Shadows fall, Dream theater, Pero defformero i mnogi drugi.


Kako stojite s "turnejama", koncertima, gdje vas publika u bližoj budućnosti sve može naći i poslušati uživo?

Početkom 2011. godine bandu se pridružio novi basist, Filip Besednik. S njim smo skidali sve stvari s našeg prvog albuma "The 1st paragraph", te smo skidali i završavali novih 10 stvari koje će se naći na našem drugom albumu. Kada smo bili zadovoljni sa aranžmanima svih pjesama i kada je sve bilo vrhunski uvježbano, počeli smo sa svirkama. Od kraja 8. mjeseca do sada odradili smo 5 svirki, od kojih su 3 bile u Petrinji te po 1 u Sisku i Zagrebu. 25. 8. 2011., zajedno sa bandom Ruswaj, održali smo zajednički koncert u Atriju Hrvatskog doma u Petrinji. Dečki su slavili 10 godina postojanja banda a mi promociju našeg prvog albuma "The 1st paragraph" koji smo snimali od 2007. a objavili ga 2010. godine. Taj koncert je sniman i audio i vizualno te ćemo uskoro i objaviti DVD tog live nastupa na internetu. Nadamo se da će sve biti gotovo početkom prosinca ove godine. Što se tiče nadolazećih svirki, za sada imamo još dvije dogovorene, 12. 11. 2011. AKC "Garaže", Vrbovec sa bandom Van helsing, i 19. 11. 2011. u Glazbenom klubu Črnomerec u Zagrebu gdje uz nas nastupaju još tri banda. Nakon tih svirki se okrećemo snimanju novog albuma koje bi trebalo početi početkom 12. mjeseca.


Možemo li onda očekivati nakon što snimite prvi materijal, promo pjeamu i/ili promo spot?

Mislim da ćemo prvo snimiti sve pjesme za cijeli album, onda ćemo eventualno odlučiti hoćemo li neku pjesmu izbaciti kao single prije objave samog albuma. Što se spota tiče, to ovisi o financijama. Naravno da bi željeli snimiti spot i na taj način se još više promovirati. Čak smo imali u planu i snimanje spota za jednu stvar sa albuma "The 1st paragraph", kasnije smo ipak odlučili da je bolje uložiti novac u snimanje drugog albuma. No definitivno mislim da ćemo snimiti spot za jednu stvar, a možda i njih više, sa nadolazećeg albuma. Možda se i zakotrlja neki "home made, low budget" spot za jednu stvar s prvog albuma.


Koje su vam strane ili domaće slavne osobe uzori? tko vas je najviše motivirao ili svidio pa ste počeli svirati instrument koji sada svirate?

Meni (Igor) su najveći uzori i ljudi zbog kojih sam zavolio i počeo svirati ovu vrstu glazbe, na prvome mjestu, James Hetfield iz Metallica-e te Rob Flynn iz Machine head-a. Tu su također John Petrucci, Dimebag Darell, Kerry King, Max Cavalera, Scott Ian i drugi.


Planirate li možda dodati koji instrument u bendu, ubaciti nekakve novotarije ili nešto slično?

Za sada ne planiramo ubacivati nikakve nove instrumente niti članove. Na prvom albumu koristili smo akustične gitare i conge na par pjesama, na drugom će se tu samo zadržati akustična gitara. Imamo čistu viziju kako naša glazba treba zvučati, stoga mislim da nećemo koristiti nikakve novotarije tipa samplovi, beatovi, klavijature, elektronika, itd.


Gdje vas publika može peonaći na internetu, kao sto su facebook, myspace, itd i vaš materijal? Je li free ili ga se može kupiti negdje? Imate li mqice?

Naš prvi album "The 1st paragraph" možete besplatno skinuti sa interneta preko linka http://www.megaupload.com/?d=XV1MLFPV
Imamo i svoj Youtube kanal http://www.youtube.com/user/metalah11?feature=mhee
Blog na http://bulldozer.blog.hr/
Facebook stranica http://www.facebook.com/pages/Bulldozer/190575537688682
Facebook profil http://www.facebook.com/profile.php?id=100002147833352
Reverbnation profil http://www.reverbnation.com/bulldozerpetrinja
Bandcamp profil http://bulldozer.bandcamp.com/album/the-1st-paragraph
Imamo i podosta topica na raznim forumima, ali mislim da to nije potrebno posebno "linkati", koga zanima, bude si našao.
Majice banda smo napravili i sve podijelili, ali planiramo napraviti novu turu uskoro.


Jednom prilikom sudjelovali ste i na jednom dobrotvornom koncertu u petrinji gdje ste svirali sa Adastrom, Psihomodo Pop-om i još nekoliko bendova, kakvo vam je to bilo iskustvo? Podržali ste akciju protiv nasilja i što mislite o tome što se događa među mladima danas?

Sudjelovali smo na više dobrotvornih koncerata ali zadnji na kojem smo nastupili bio je Festival NEnasilja u Petrinji gdje smo svirali sa navedenim bandovima. Bilo je to jedno lijepo iskustvo na kojem smo svi zajedno rekli NE nasilju u školama i među mladima. Iako mi sviramo dosta žestoku i agresivnu glazbu, nije nam u cilju potaknuti nasilje, niti ga podržati, mislim da smo to uspjeli i pokazali na festivalu. Radim u školi i svakodnevno sam okružen djecom i mladima, i koliko god mi pričamo da nasilja u školi nema, ipak ga ima. Bilo to verbalno nasilje, kojeg ima najviše, ili fizičko nasilje, svako na žrtvu utječe na negativan način i ostavlja unutarnje ožiljke. Pjesma "Grow stong" govori upravo o tome, o nasilju i kako se s nasiljem suočiti i izdići iznad njega, kako "izrasti jak".


Ekipa Bulldozeri, jedna poruka ljudima za kraj koji će čitati intervju i mladim bendovima koji tek počinju sa radom i imaju velike ambicije :)

Kao što život svakog pojedinca ima svojih uspona i padova tako i svaki band ima svojih svijetlih i tamnih trenutaka. Uvijek treba vjerovati u ono što radiš i ustrajati u tome, jer kada nešto voliš i radiš to iz ljubavi onda ti ništa nije teško žrtvovati, niti vrijeme, niti novac, niti išta drugo. Ako ti nešto predstavlja "tlaku" onda to jednostavno nije za tebe i trebaš se naći u nečem drugom. Također treba biti i malo sebičan i raditi to zbog sebe, a ne drugih. Puno hvala svima onima koji su nas podržavali i davali nam snagu od samog početka, našim roditeljima, svim dragim prijateljima i ljudima koji su nam na bilo koji način pomogli, ne želim nikoga izdvajati i imenovati ali vjerujem da oni znaju tko su. Svima Vam PUNO HVALA!


Hvala vam još jednom što ste prihvatili raditi intervju s nama. Želim vam svu sreću u daljnjem radu i napredovanju. Nadam se da ćemo se u budućnosti ponovno sresti i napraviti još jedan intervju s novim materijalom i novim informacijama.
Ekipa sa radio-soul
Stay alternative /,,/

Puno hvala Vama. Također Vam želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.
Stay heavy!


Mini portal Radio SOUL-a možete pogledati OVDJE

A njihovu stranicu na Facebook-u OVDJE

Slobodno se javite ovim dečkima i pošaljite im svoje autorske snimke, promovirajte i sebe i njih, zajedno smo jači. :)

PUNO HVALA RADIO SOUL-u ZA INTERVIEW!

Post je objavljen 29.11.2011. u 21:34 sati.