Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

9.Župoanijsko natjecanje vatrogasaca Koprivničko-Križevačke županije

Virje je u nedjelju 9. listopada bilo najvatrogasnije mjesto u Županiji. Naime, na okupu našlo se više od tisuću dvjesto vatrogasaca svih dobnih uzrasta svrstanih u 123 ekipe iz Vatrogasnih zajednica gradova i općina županije na 9. Županijskom vatrogasnom natjecanju. Ono je održano u organizaciji VZ Županije, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje je održano na sportskim terenima NK Podravac Virje u svim kategorijama djece, mladeži, seniora i seniorki. Dobar domaćin ovog velikog skupa vatrogasaca bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje.
Svečani početak natjecanja započeo je smotrom natjecatelja koju je u ime pokrovitelja obavio dožupan Darko Sobota u pratnje županijskog vatrogasnog zapovjednika Valenta Furmega. Poslije toga počasni vod pobjednika prošlog županijskog natjecanja DVD-a Koprivnica podigao je zastavu natjecanja na jarbol i tako obznanio početak natjecanja. Pozdravne riječi dobrodošlice prisutnim natjecateljima, gostima među kojima osim Darka Sobote bio je i načelnik općine Virje Mirko Perok, kontrolor suđenja Zlatko Orsag, predsjednik VZ Međimurske županije, suci te ostali gosti i brojni mještani Virja i okolnih mjesta.


Pozdravne riječi i kratku informaciju o DVD-u Virje dao je predsjednik Drago Hatadi, a o mjestu načelnik Mirko Perok koji je svima poželio ugodan boravak u Virju. U ime župana i Županije Koprivničko-križevačke te u svoje ime prisutnima uspjeh u natjecanju poželio je Darko Sobota, istaknuvši kako ga posebno veseli da među natjecateljima vidi veliki broj ljepšeg spola, a nije propustio istaknuti dobru, zapravo najbolju organizaciju na Županiji, a to je VZ Županije koja je besprijekorno organizirala ne samo ovaj već i ostala natjecanja i vatrogasne manifestacije.



Najbolji rezultat u kategoriji muške djece od 6 do 12 godina imala je ekipa DVD-a Dijankovec, druga Rasinja II, a treći Apatovec. Od ženske djece najbolji rezultat imala je Poljana Križevačka, zatim Rasinja, a treći Glogovac. U konkurenciji muške mladeži od 12 do 16 godina prvo mjesto osvojila je mladež Virja, slijedi Jagnjedovec, te Starigrad. Od ženske mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Draganovca, druga Glogovac, a treća Virje. U kategoriji ženskih “A” ekipa prva je Rasinja I, slijedi Veliki Otok i Koprivnica I. Muška ekipa Virja bila je prva u istoj kategoriji, drugi Peteranec II, treći Veliki Otok.


U muškoj kategoriji “B” najbolja bila je ekipa iz DVD-a Novaki Ravenski, druga DVD-a Sveti Petar Orehovec, a treći Kunovec. U ženskoj kategoriji članica “B” prvi bio je Draganovec, drugi Novaki Ravenski, a treći Gregurovec.




Za sveukupnog pobjednika 9. županijskog vatrogasnog natjecanja proglašen je DVD-a Virje. Prve tri plasirane ekipe stekle su pravo sudjelovanja na 6. državnom vatrogasnom natjecanju i 10. državnom natjecanju vatrogasne mladeži, koja će se održati iduće godine. Pehare i priznanja najboljim ekipa uručio je Mirko Perok i Drago Hatadi.

Rezultati

Post je objavljen 24.11.2011. u 07:43 sati.