Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/elconstido

Marketing

Insomnia domesticus vulgaris…

…ili nesanica domaća obična.

I onda ne mogu zaspati. Nikako. Dođe to s vremena na vrijeme, pa ne ide san na oči. Malo bioritam uđe u neku neparnu mjeru, odredi si nekakav svoj breakbeat, pa onda tražiš način kako se uspavati. I što mi preostaje? Piskaranje po blogu. Kao lijek. Ili pomoć. Crna slova na bijeloj podlozi ne bi smjela biti stimulans, upravo suprotno. Ne znam, pišem dok ne zaspim, nadam se kako će to biti uskoro.

Dobro, dosta o meni, pričajmo malo o mom autu, pardon, bendu.

Koji je opet prošao određenu tranziciju u smislu svog kadra, nadam se kako neće tako brzo doći do nekih novih turbulencija. No, tješim se kako je i puno svjetskih bendova prošlo kroz svoje isto takve tranzicije. Netko više, netko manje ali rijetki su oni koji nisu. Znači, nije to nekakva bolest koja je napala samo nas, a daleko od toga i da je nekakvo trendi pomodarstvo. Evo, slobodno čitatelji, ako znaju, mogu napisati koji bendovi svjetskog ili domaćeg kalibra nisu prošli neke promjene za svog životnog vijeka. Ja ih znam svega nekoliko. U svakom slučaju, o kadrovskim promjenama ću više pisati u nekom sljedećem postu.

Vraćam se na ono što je naš pokretač i katalizator, a to su naše svirke i gaže. Mirne duše mogu reći kako je iza nas jedan odličan vikend.

U petak smo se uputili u najveći brod na svijetu, naš Slavonski Brod. U nekoliko navrata smo, relativno davnih dana, imali priliku svirati u Brodu. Ovaj petak je bio prvi put nakon više od tri godine, u jednom novom prostoru. Koji je odličan, baš po mjeri našeg malog ansambla. Ljudi, ako se nađete nekom prilikom u Brodu, tražite ''AlfaClub''. Nećete požaliti, jer nismo ni mi. Imate našu preporuku.

U subotu smo bili nešto bliže našoj matičnoj sredini, točnije u Garešnici. Niti tamo nismo imali nešto previše iskustava iz prošlosti. Pivnica ''RoadHouse 69'' je isto tako prostor koji se isplati posjetiti. I ovdje nam je bilo prvi put, ispada kako je ovaj vikend bio rezerviran za sve po prvi put. A prvi put je, kažu, najteže. Znači, svaki sljedeći bi trebao biti sve bolji. Iako su i ovi prvi bili stvarno dobri, ne bismo mogli povući paralelu s onom starom o prvim mačićima i vodi.

Posebno je bilo zanimljivo putovati na ove dvije svirke, pogotovo zbog one strašne magluštine koje je okupirala naše podneblje i pretvorila ga u odličan filmski set ogromnih proporcija za neki hororac. Iako nisu iskusili prisustvo onostranog ništavila ili prolazak u paralelnu dimenziju, neki od naših članova imali su problema prilikom izlaska iz maglom obavijenog Broda. Ili s neposluhom motora s unutarnjim sagorijevanjem prilikom povratka iz Garešnice. U redu, na kraju je završilo bez kataklizmičkih posljedica ili potrebe za istraživačima paranormalnih pojava. Sve u svemu, još nekoliko zgodnih crtica iz putešestvija našeg malog ansambla koje su nam drage u kolektivnoj svijesti.

Bliža budućnost nam donosi još jednu gažu u nama jako dragoj ''Ruži'' u Pakracu. Točnije, u subotu 26. studenog možete nas pronaći tamo. Ujedno je ovo i poziv svima koji su u prilici neka dođu, jer u ''Ruži'' je uvijek odlično, a i mi se osjećamo kao doma. Skoro bi mogli reći kako smo ''Ružin'' kućni bend.

I to bi bilo to što se tiče naših aktivnosti u ovom mjesecu. Za sljedeći će se pravovremeno pojaviti obavijesti, što ovdje, što na našoj Facebook stranici.

Do sljedećeg čitanja ili slušanja, budite veseli, čili i razdragani i pripremite tople šalove, kape i rukavice. Možda čak ne bi bilo loše i uputit se u planine, kažu kako tamo nema zime.

A ja idem lagano put kreveta, ova blogerska seansa je pozitivno utjecala na moj bioritam jer se vraća u neku normalnu, parnu mjeru.

Zijeeeeeeeeev zijev


Post je objavljen 22.11.2011. u 03:31 sati.